fbpx
NaslovnicaMina SportNagrada filmu Put prazne šake priznanje i svim članovima Budućnosti

Nagrada filmu Put prazne šake priznanje i svim članovima Budućnosti

Podgorica, (MINA) – Nagrada filmu Put prazne šake, režisera Miloša Todorovića, priznanje je i svim članovima Karate kluba Budućnost, generacijama koje su pisale njegovu istoriju, saopšteno je iz tog kluba.

Dokumentarni film Put prazne šake, posvećen počecima karatea u tadašnjem Titogradu, na jubilarnom 40. festivalu televizije, kulture, komunikacija i sporta SPORT MOVIES i TV 2022 u Milanu /40th Milano International FICTS Fest/ osvojio je prestižnu nagradu u konkurenciji 130 filmova sa pet kontinenata.

“U bogatoj istoriji 55 godina postojanja Karate kluba Budućnost, velikog broja medalja na prvenstvima svijeta, Evrope, Mediterana, Balkana, kao i mnogobrojnim internacionalnim turnirima, stiglo je još jedno veliko priznanje. Film o Karate klubu Budućnost osvojio je prvu nagradu u konkurenciji čak 130 filmova sa pet kontinenata”, piše u saopštenju podgoričkog kluba.

Navodi se da klub veliku zahvalnost duguje režiseru Todoroviću.

“Velika zahvalnost režiseru Milošu Todoroviću koji je realizovao projekat i donio nam ovaj veliki uspjeh”, piše u saopštenju.

Najavljeno je da Karate klub Budućnost za decembar priprema organizaciju proslave jubileja 55 godina (1967-2022) postojanja i jubilej 20 godina od osvajanja titule klupskog prvaka Evrope u Đeru (2002), što je prva evropska titula koju je osvojio jedan crnogorski klub.

Najavljena je i organizacija 43. Karate kupa Oslobođenja Podgorice koji će biti održan u velikoj dvorani Sportskog centra Morača 4. decembra.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije