fbpx
NaslovnicaMina SportMinistarstvo sporta - Crna Gora ispunila obaveze iz oblasti antidopinga

Ministarstvo sporta – Crna Gora ispunila obaveze iz oblasti antidopinga

Podgorica, (MINA) – Crna Gora se, zahvaljujući zajedničkim naporima Ministarstva sporta i mladih i Komisije za antidoping, ponovo našla na listi država koje su usaglašene sa UNESCO Konvencijom protiv dopinga u sportu i koje su ispunile obaveze propisane tim dokumentom.

Iz Ministarstva sporta i mladih saopšteno je da je to zvanično potvrđeno u pismu koje je Komisija za antidoping primila od Kancelarije UNESCO-a.

Predstavnici Komisije su, tokom sastanka sa ministrom Vasilijem Laloševićem, saopštili da su zadovoljni što su za kratko vrijeme od formiranja i izbora rukovodećih organa postigli rezultate koji su doveli do pozitivne ocjene UNESCO-a u pogledu usklađenosti sa propisima koji regulišu tu oblast.

Oni su, kako se navodi u saopštenju, istakli dobru saradnju sa Ministarstvom sporta i mladih i zadovoljstvo za opredijeljena sredstva za rad Komisije.

“To je vjetar u leđa da se još snažnije u 2023. godini nastavi rad na implementaciji standarda iz oblasti antidopinga i Crna Gora pozicionira na mjesto koje zaslužuje”, piše u saopštenju Ministarstva sporta i mladih.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Luka Virpazar i dalje samo na papiru

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Ministarstvo saobraćaja i pomorstva za sada nema precizne rokove kada će...