fbpx
NaslovnicaMina SportMilatović: Sportistima u Crnoj Gori neophodna sistemska podrška

Milatović: Sportistima u Crnoj Gori neophodna sistemska podrška

Podgorica, (MINA) – Sportistima u Crnoj Gori neophodna je sistemska podrška i u budućnosti se mora temeljnije brinuti o nacionalnim sportskim interesima, kazao je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

On je razgovarao danas sa ministrom sporta i mladih, čelnim ljudima Crnogorskog olimpijskog komiteta i predstavnicima osam nacionalnih sportskih saveza.

Učesnici sastanka saglasili su se da je za potrebe vrhunskog sporta potrebno razvijati postojeću infrastrukturu, ali i unaprjeđivati i graditi nove sportske objekte.

Milatović je pohvalio ideju o izgradnji Olimpijske kuće, Olimpijskog muzeja i Olimpijskog parka u Podgorici, napominjući da sve bitne adrese u državi treba da spoznaju finalnu vrijednost tih projekata.

On je poručio da je afirmacija olimpijskih vrijednosti obaveza svakog donosioca odluka i da mu je veliko zadovoljstvo što će na poziv Crnogorskog olimpijskog komiteta prisustvovati otvaranju Olimpijskih igara u Parizu.

Na današnjem sastanku je dogovoreno i da se crnogorskim sportistima organizuje svečani ispraćaj na Olimpijske igre.

Taj događaj prvi put biće održan na Cetinju i tom prilikom predsjednik države predaće učesnicima igara crnogorsku zastavu, koju će nositi na zvaničnom otvaranju u Parizu.

Na radnom doručku u rezidenciji na Cetinju, koji je organizovan u susret Olimpijskim igrama u Parizu, predsjednik je čestitao plasman sportistima koji su već obezbjedili učešće na najprestižnijem sportskom takmičenju, uz želju da na ljeto budu dio što brojnije crnogorske delegacije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije