fbpx
NaslovnicaMina SportMasoničić podnio ostavku, Krunić novi selektor

Masoničić podnio ostavku, Krunić novi selektor

Podgorica, (MINA) – Selektor ženske seniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore Nikola Masoničić podnio je ostavku na tu funkciju, saopšteno je iz Odbojkaškog saveza.

On je u dopisu Odbojkaškom savezu saopštio da zbog obaveza u klubu ne može da vodi nacionalni tim u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

“Na moju žalost, zbog klupskih obaveza nisam u mogućnosti da vodim reprezentaciju na predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Prošle godine sam potpisao dvogodišnji ugovor sa Al Hilalom iz Sudijske Arabije uz dogovor sa klubom da mogu da budem i selektor”, kazao je Masoničić.

On je kazao da zbog pomjeranja početka sezone u Saudijskoj Arabiji (15. septembar) klub insistira da početkom avgusta krenemo sa pripremama i nema razumijevanja za kašnjenje od mjesec dana.

“Saopšteno mi je da bi eventualni raskid ugovora bio moguć jedino uz obeštećenje. Želim da se zahvalim čelnicima OSCG, prije svega predsjedniku Cvetku Pajkoviću, na šansi koju mi je pružio da skoro četiri godine budem selektor seniorske reprezentacije. Trudio sam se da svojim radom opravdam povjerenje”, kazao je Masoničić.

On se zahvalio kompletnom stručnom štabu na maksimalno profesionalnom odnosu i igračicama, koje su, kako je kazao, uvijek bez pogovora odrađivale ono što je od njih tražio.

“Takođe bih poželio sreću cjelokupnom timu u predstojećim kvalifikacijama, uz želju da će se kvalifikovati za Evropsko prvenstvo, što svakako igračice i Savez zaslužuju”, kaže se u dopisu koji je OSCG dostavio Masoničić.

Upravni odbor je za novog selektora imenovao Milorada Krunića, stručnjaka iz Bosne i Hercegovine, koji je dugo bio trener hrvatske ekipe Marina Kaštel‚.

Krunić će od ove sezone biti trener odbojkašica Herceg Novog.

On je rođen 9. marta 1981. u Ljubinju.

Trenersku karijeru počeo je 2002. u Ljubinju, gdje je osvojio juniorsko prvenstvo BiH.

Karijeru je nastavio u Srbiji, gdje je sa ekipom Novog Sada osvojio Vojvođansku ligu 2005, sa ekipom Mladosti treću ligu 2007. i sa ekipom Dunav Volley 2010. Drugu ligu.

Od 2012. do 2016. radio je u Hrvatskoj seniorskoj reprezentaciji kao pomoćnik i osvojio drugo mjesto u Evropskoj ligi 2013. i plasman na EP 2015. godiune

Od 2013. vodio je OK Marina Kaštel i u devet sezona igrao 12 seniorskih finala i osvojio pet trofeja.

U sezoni koja je iza nas osvojio je Kup Hrvatske i igrao finale plej-ofa.

Odbojkaški klub Herceg Novi, koji je nedavno izborio plasman u Prvu ligu Crne Gore za odbojkašice, izabrao je Krunića kao dugoročno rješenje na poziciji trenera.

Krunić je bio prvi trener dugogodišnjih reprezentativaca Crne Gore Gojka i Božidara Ćuka.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije