fbpx
NaslovnicaMina SportLalošević priredio prijem za osvajače medalja na SP u Konji

Lalošević priredio prijem za osvajače medalja na SP u Konji

Podgorica, (MINA) – Osvajači medalja na Svjetskom prvenstvu u Konji, Emre Saljiu, Milena Jovanović i Jovana Damjanović ponos su crnogorskog karatea, kazao je ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević.

Lalošević i direktor Direktorata za sport Zoran Jojić ugostili su danas crnogorske karatiste nakon uspjeha na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore.

Prijemu su prisustvovali i predsjednik Karate saveza Predrag Perković, sekretar Veljko Brnović i selektor Žarko Raković.

Lalošević je kazao da Saljiu, Jovanović i Damjanović svojim uspjesima kroje siguran put za sve buduće mlade karatiste i karatistkinje u Crnoj Gori.

“Njihovi rezultati daju dodatnu motivaciju i podstrek mladim karatistima da nastave da vrijedno rade i treniraju, kako bi jednog dana mogli da budu upravo u svjetskom vrhu, kao ovo troje mladih ljudi”, rekao je Lalošević.

On je saopštio da, shodno Zakonu o sportu, mladim šampionima pripada status perspektivnog sportiste.

“Oni će primati stipendiju u iznosu od 20 odsto prosječne mjesečne neto zarade u Crnoj Gori, za osvojeno prvo mjesto, odnosno deset odsto prosječne mjesečne neto zarade za osvojeno treće mjesto”, rekao je Lalošević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije