fbpx
NaslovnicaMina SportKujate novo pojačanje Budućnost Bemaksa

Kujate novo pojačanje Budućnost Bemaksa

Podgorica, (MINA) – Francuskinja Aisatu Kujate narede sezone nosiće dres Budućnost Bemaksa, saopšteno je iz podgoričkog rukometnog kluba.

Kujate ima 28 godina i igra na poziciji desnog beka.

U Budućnost Bemax stiže iz francuskog Bresta, čiji dres nosi od 2021. godine.

Prethodno je nastupala za Nicu i Bezanson.

Povremena je francuska reprezentativka od 2018. godine, a 2020. sa nacionalnim timom osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu.

Kujate je zbog povrede propustila Olimpijske igre 2021. godine, ali se u posljednje dvije godine vratila na najveću scenu i očekuje se da će naredne sezone igrati značajnu ulogu u timu Bojane Popović.

Ona je šesto pojačanje za narednu sezonu, nakon što su ugovor potpisale Šveđanka Dženi Karlson i Ruskinja Valerija Kirdjaševa, a u Budućnost se vratila crnogorske reprezentativke Đurđina Jauković, Jelena Despotović i Nina Bulatović.

Ugovore su produžile crnogorske reprezentativke Armel Atingre, Ivona Pavićević, Ivana Godeč, Andrijana Popović, Tanja Ivanović, Anastasija Marsenić i Nađa Kadović, te bek Mari Plamenova Tomova, a timu će biti priključeno i nekoliko igračica iz Rudara.

“Dvostruki šampion Evrope na taj način potvrđuje da želi da bude temelj nacionalnog tima, osvajača bronzane medalje sa posljednjeg EHF Euro 2022 i sedmog mjesta na posljednjem Svjetskom prvenstvu”, saopšteno je iz podgoričkog kluba.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...