fbpx
NaslovnicaMina SportKasom i Šibalić na pripremama u Austriji

Kasom i Šibalić na pripremama u Austriji

Podgorica, (MINA) – Naporan rad i odlični uslovi na stazi obilježili su desetodnevne pripreme paraolimpijske reprezentacije Crne Gore u zimskim sportovima, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Na glečeru, u austrijskom Hintertaksu /Hintertux/, pripremali su se alpski skijaš Petar Kasom i border Andrej Šibalić, u pratnji trenera Pavla Kasoma.

“Radili smo kvalitetno, u dobrim uslovima, po izuzeno hladnom vremenu. Odradili smo sve što smo planirali, a sve u cilju da predstojeću takmičarsku sezonu dočekamo spremni”, kazao je Kasom.

Trener crnogorske reprezentacije kazao je da je Šibaliću to bio prvi glečer, a Kasomu treći od septembra, nakon što je dva odradio sa olimpijskom reprezentacijom.

“Planovi su nam ućešće i što bolji rezultati na međunarodnim trkama, kako bi sakupili bodove za što bolji rejting u borbi za učešće na zimskim Paraolimpijskim igrama 2026. godine”, rekao je Kasom.

Prema njegovim riječima, talentovani alpski skijaš u predstojećoj sezoni boriće se za FIS bodove i u redovnom programu i pokušati da se domogne i Zimskih olimpijskih igara u Milanu i Kortini.

Pripreme crnogorske reprezentacije finansiraju se po programu Paraolimpijskog komiteta, koji je podržalo Ministrstva sporta i mladih.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije