fbpx
NaslovnicaMina SportFMOZ novi partner CSA

FMOZ novi partner CSA

Podgorica, (MINA) – Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru biće partner u organizaciji tradicionalne, 21. međunarodne naučne konferencije Crnogorske sportske akademije iz Podgorice, saopštili su organizatori tog naučnog skupa.

Navodi se da će konferencija biti održana od 18. do 21. aprila 2024. godine u Cavtatu.

Sporazum o saradnji potpisao je predsjedavaći tog naučnog skupa, Duško Bjelica i rektor sveučilišta u Mostaru, Zoran Tomić.

Saopšteno je da se na FMOZ-u izučava između ostalog i kinezioligija i strukovne studije iz oblasti sporta, kao i niz drugih područja koji sport čine multidisciplinarnim.

Prethodno je Crnogorska sportska akademija potpisala sporazume o partnerstvu sa pet referentnih visokoškolskih ustanova iz države Evropske unije.

Saradnja je ranije dogovorena sa Fakultetom sporta Univerziteta u Ljubljani, Fakultetom sporta Univerziteta u Prešovu, Kineziološkim fakultetima u Osijeku, Splitu i Zagrebu i Fakultetom za sport i tjelesni odgoj iz Sarajeva.

“To je najprestižniji naučni skup iz sportskih nauka u jugoistočnoj Evropi koji se održava pod slogonaom Sport, fizička aktivnost i zdravlje – savremene perspektive”, kazao je Bjelica.

On se zahvalio uglednim naučnim i obrazovnim institucijama na podršci koju pružaju u pripremi tog naučnog skupa.

“To za nas predstavlja nemjerljiv doprinos u daljem razvoju te sve prestižnije naučne konferencije”, kazao je Bjelica, koji je jedan od urednika priznatih naučnih časopisa Sport mont i Montenegrin Jurnal of Sports Science and Medicine.

On je podsjetio da se Sport mont nalazi u nučnoj citatnoj bazi Scopus, a Montenegrin Jurnal of Sports Science and Medicine, koji se nalazi naučnoj citatnoj bazi WOS.

“Njemu je nedavno dodijeljen IF (impakt faktor) 1,3 što ga čini regionalno najbolje pozicioniranim naučnim časopisom iz oblasti sportskih nauka”, rekao je Bjelica.

On je naglasio da je tradicionalni partner i Crnogorski olimpijski komitet, navodeći da nauka sport čini prestižnim.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Prvi trijumf Norisa u Majamiju

Podgorica, (MINA) - Vozač Meklarena, Britanac Lando Noris, pobjednik je Velike nagrade Majamija, šeste...