fbpx
NaslovnicaMina SportCrnogorski odbojkaši za vikend sa Sjevernom Makedonijom

Crnogorski odbojkaši za vikend sa Sjevernom Makedonijom

Podgorica, (MINA) – Muška seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore odigraće za vikend u Kolašinu dva prijateljska meča sa selekcijom Sjeverne Makedonije, saopšteno je iz Odbojkaškog saveza.

Mečevi su u okviru priprema za start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Selektor Ivan Joksimović imaće priliku da u tim mečevima dobije konture slike ekipe koja je na novom početku.

“Utakmice sa Sjevernom Makedonijom biće nam prve provjere, da vidimo šta je do sada urađeno, da polako postavimo neke osnovne konture igre, a i opet neke zamisli koje imamo u ovom periodu da unaprijedimo”, kazao je Joksimović.

On je dodao da će pripremni dueli biti od velikog značaja za iskustvo mladih igrača.

“Zbog mladosti ekipe i onoga što treba da nas u budućnosti krasi ovi mečevi će poslužiti da isprobamo sve igrače i da jednostavno u ove dvije utakmice dobijemo neke odgovore, koje smo postavili kroz rad u pripremnom periodu”, rekao je Joksimović.

On je najavio da crnogorsku reprezentaciju, nakon Sjeverne Makedonije, čekaju dva meča sa Mađarskom, 2. i 3. avgusta”, zaključio je Joksimović.

Prvi meč sa Sjevernom Makedonijom, sa kojom je crnogorska selekcija igrala na posljednjem Evropskom prvenstvu, upravo u Skoplju, biće zvaničnog karaktera, dok je za nedjelju zakazan trening duel.

Crnogorski odbojkaši kvalifikacije za nastup na četvrtom vezanom EuroVoleju počeće u Norveškoj, 18. avgusta, a šest dana kasnije dočekaće Češku.

Sa istim rivalima igraće revanš mečeve u avgustu 2025. godine i boriti se za mjesto na šampionatu u Bugarskoj, Finskoj, Italiji i Rumuniji, na kojem će igrati osvajači sedam kvalifikacionih grupa i pet najboljih drugoplasiranih selekcija.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sabaljenka pobjendica US Opena

Podgorica, (MINA) - Bjeloruska teniserka Arina Sabeljenka pobjednica je US opena. Ona je u Njujorku,...