fbpx
NaslovnicaMina SportCOK partner na projektu CoachingPlus

COK partner na projektu CoachingPlus

Podgorica, (MINA) – Promovisanje novih metoda treninga koje će učiniti sportske aktivnosti i sportsko okruženje inkluzivnijim za mlade iz svih društvenih sredina i poboljšati njegov kvalitet, cilj je projekta CoachingPlus, koji se realizuje u okviru Erasmus+ programa.

Navodi se da je koordinator projekta Crnogorski olimpijski komitet (COK), u saradnju sa partnerima – Sport Innovation Hub iz Španije, Univerzitetom G. d#Annunzio Chieti-Pescara iz Italije i Centrom za afirmaciju sporta i mladih (CAMS).

“Sastanak u Peskari, koji se odnosi na projekat CoachingPlus, bio je fokusiran na istraživanje i edukaciju o metodama pozitivnog pristupa treniranju, sa ciljem sprječavanja odustajanja od sporta ili isključivanja iz bilo kojeg razloga”, saopšteno je iz COK-a.

Navodi se da je razgovarano i o sprovedenim fokus grupama i definisanim potrebama crnogorskih trenera i sportista, na osnovu kojih će se razviti online obrazovni program koji adresira te potrebe.

“Fokus grupe su obuhvatile 18 sportskih trenera iz Crne Gore, koji su diskutovali o izazovima u praksi, filozofiji treniranja i specifičnom kulturnom kontekstu. Razvijen je model pozitivnog treniranja koji uključuje ključne aspekte kao što su komunikacija, vođenje tima, životne vještine, emocionalna regulacija i razvijanje otpornosti kod sportista”, stoji u saopštenju.

Najavljeno je da će Online kurs, u maju naredne godine, obuhvatiće različite module, uključujući osnove pozitivnog treniranja, kreiranje podržavajuće timske kulture, komunikacione strategije, postavljanje ciljeva i dugoročan razvoj sportista.

“Kurs će se sastojati od šest modula, a svaki će uključivati interaktivne lekcije i kvizove za ocjenjivanje napretka. Polaznici će nakon uspješnog završetka kursa dobiti sertifikat”, stoji u saopštenju.

Saopšteno je i da će u sklopu projekta, početkom juna u Podgorici, biti organizovan Mentorski kamp za sport i mlade.

“Partnerske organizacije i treneri sertifikovani kroz obuku zajedno će definisati raspored i aktivnosti tokom trajanja kampa, uključujući različite sportske i edukativne aktivnosti”, navodi se u saopštenju.

CoachingPlus je jedan od svega pet projekata koji su finansirani kroz prošlogodišnji Erasmus+ poziv Podizanje kapaciteta u oblasti sporta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije