fbpx
NaslovnicaMina SportČađenović: Kruna uspješne godine i karijere

Čađenović: Kruna uspješne godine i karijere

Podgorica, (MINA) – Osvajanje bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu kruna je uspješne godine i dosadašnje karijere, poručio je kik bokser Nemanja Čađenović.

On je u portugalskoj Albufeiri zauzeo treće mjesto u disciplini lou kik, u kategoriji do 71 kilogram.

Prethodno je u 2023. osvojio Svjetske kupove u Instanbulu i Budimpešti, Evropski kup u Sarajevu i zlato na Univerzitetskim evropskim igrama u Zagrebu.

Čađenović je kazao da je medalja kruna godine, ali i njegove karijere.

“Ostaje velika žal što nijesam pobijedio u meču za polufinale, iako sam bio blizu, sve se odlučivalo u posljednjih desetak sekundi treće runde. Osvajača svjetskog prvenstva sam ove godine dva puta pobijedio, a ranije sam pobjeđivao i sadašnjeg vicešampiona”, kazao je Čađenović na konferenciji za novinare.

Njegov trener u reprezentaciji i klubu Andrej Đelošević poručio je da je ostvaren veliki rezultat i da vjeruje da će ih biti još mnogo.

“Rad i trud su se sdefinitivno isplatili. Ove godine Čađenović je imao 17 mečeva, osvojio je dva Svjetska kupa, Evropski kup, Univerzitetske evropske igre, a sada je stigla i bronza sa prvenstva svijeta. Sve ono što smo na početku godine planirali i to je ostvareno”, rekao je Đelošević.

On je istakao da slijedi kratak odmor, a da od januara kreću u nove pobjede.

“Što se tiče ostalih naših takmičara Filipa Sekulovića i Anastazije Petrović, malo je nedostajlo da se domognu odličja”, rekao je Đeljošević.

Selektor Goran Radonjić kazao je da je zadovoljan ostvarenim rezultatom na Svjetskom prvenstvu.

“Crnogorski kik boks je dobio novu perjanicu. Nema dileme da će i narednih godina Nemanja osvajati medalje. Talentovan je borac, veliki radnik, ne propušta treninge. Takvih boraca smo malo imali u prethodnom periodu. Zbog toga je rezultat neizbježan, a siguran sam da će medalje biti sjajnije u budućnosti“, rekao je Radonjić.

Predsjednik Kik boks saveza, Ivan Strugar, kazao je da je ove godine ostvaren izvanredan rezultat i da je rezultat Čađenovića vrhunac uspješne godine.

“Savez je uspio, iako sa skromnim budžetom, sve da pokrije i omogući našim takmičarima kvalitetne uslove. Nemanja je napravio sjajan uspjeh za naš savez, definitivno najveći rezultat u ovoj godini čime je nastavljen niz osvajanja seniorskih medalja na najvećim takmičenjima”, rekao je Strugar.

Prema njegovim riječima, u kontinuitetu reprezentacija u svim uzrastima ostvaruje uspjehe.

“Po brojnosti bili smo najmanja selekcija, konkurencija je bila veoma jaka, ali smo uspjeli da osvojimo medalju. Zahvalni smo Ministarstvu sporta i mladih i Crnogorskom olimpijskom komitetu, gospodinu Dušanu Simonoviću što su nam pružili podršku da ove godine ostvarimo sve programske aktivnosti”, zaključio je Strugar.

Šampionat svijeta okupio je više od 1.500 takmičara iz 77 zemalja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...