fbpx
NaslovnicaMina SportArmel Atingre nova reprezentativka Crne Gore

Armel Atingre nova reprezentativka Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Armel Atingre nova je reprezentativka Crne Gore, saopšteno je iz Rukometnog saveza.

Navodi se da je golmanka Budućnost Bemaksa pravo nastupa stekla sticanjem crnogorskog državljanstva i kompletiranjem potrebne procedure pred Svjetskom rukometnom federacijom (IHF).

Atingre će u crnogorskom dresu debitovati u četvrtak u duelu sa Srbijom.

Ona će naročito biti značajna nakon teške povrede koju je Marta Batinović doživjela na Svjetskom prvenstvu u decembru prošle godine, zbog čega je očekuje duža pauza.

Golmanka rođena u Obali Slonovače, sada će sa Marinom Rajčić, činiti tandem na golu i biti značajan adut u borbi za ostvarenje glavnog cilja u ovoj godini – plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Tako je završena procedura definisana Zakonom o crnogorskom državljanstvu, a koja je nakon zahtjeva Rukometnog saveza Crne Gore, podrazumijevala mišljenje Ministarstva sporta i mladih i predlog predsjednika Vlade Crne Gore upućen Ministarstvu unutrašnjih poslova, da se u crnogorsko državljanstvo primi Atingre.

Nakon što je utvrđeno da Atingre ispunjava uslove za prijem u crnogorsko državljanstvo, jer je „njen prijem u crnogorsko državljanstvo od posebnog značaja za sportski interes Crne Gore“, Ministarstvo unutrašnjih poslova donijelo je rješenje o njenom upisu u registar crnogorskih državljana.

Rukometni savez zahvaljuje se i ambasadoru Crne Gore u Francuskoj Ivanu Ivaniševiću, koji je dao veliki doprinos u kompletiranju potrebne procedure.

Atingre je od 2020. godine članica Ženskog rukometnog kluba Budućnost Bemaks.

U prethodne tri i po godine bila je jedna od najboljih igračica Budućnosti u EHF Ligi šampiona i spada u red najboljih čuvarki mreže u Evropi.

Posljednji nastup u reprezentaciji Francuske imala je na Evropskom prvenstvu 2014. godine.

Ona će, deset godina kasnije, kao reprezentativka Crne Gore biti u prilici da ostvari san svakog sportiste – u aprilu na kvalifikacionom turniru u Njemačkoj, boriće se za vizu za Olimpijske igre.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...