fbpx
NaslovnicaMina SportAnđeli Berišaj status perspektivnog sportiste

Anđeli Berišaj status perspektivnog sportiste

Podgorica, (MINA) – Crnogorskoj tekvondo reprezentativki Anđeli Berišaj utvrđen je status perspektivnog sportiste i pravo na jednogodišnju stipendiju u iznosu od 25 odsto prosječne mjesečne neto zarade u Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva sporta i mladih.

Berišaj, članica Bese, status je zaslužila osvajanjem srebrne medalje na juniorskom prvenstvu svijeta u Sofiji i bronzanog odličja na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Tirani.

Ministar sporta i mladih, Vasilije Lalošević, priredio je prijem za Berišaj, a sastanku su prisustvovali i njena sestra Andrea, trener Nikola Gegaj, predsjednik kluba Ljuiđ Gojčaj, počasni član Tekvondo saveza Nikola Raković i vršilac dužnosti direktora u Direktoratu za sport Zoran Jojić.

“U toku sastanka bilo je riječi da se mladim tekvondo sportistima iz Tuzi, kao što je Zinedin Bećović, Anđela i Andrea Berišaj, stvore povoljniji uslovi za bavljenje sportom”, piše u saopštenju.

Navodi se da Ministarstvo sporta i mladih, Crnogorski olimpijski komitet, opština Tuzi i Tekvondo savez imaju zadatak da daju značajan doprinos tom cilju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Oštar sedmični pad cijena nafte

London, Njujork, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte prošle sedmice su pale oko sedam odsto jer...