fbpx
NaslovnicaMina SportAbazović ugostio čelnike Atletskog saveza i Balkanske atletske federacije

Abazović ugostio čelnike Atletskog saveza i Balkanske atletske federacije

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je ponosna na vrhunske rezultate atletičara, posebno ako se imaju u vidu uslovi u kojima treniraju, kazao je premijer Dritan Abazović.

On je istakao da je njihova obaveza da im se u bliskoj budućnosti oduže projektima poput atletskog stadiona u Podgorici, navodeći da će to značiti bolje uslove treninga i zasigurno bolje rezultate.

Abazović i ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević razgovarali su danas sa predsjednikom Balkanske atletske federacije Slobodanom Brankovićem i delegacijom Atletskog saveza, koju je predvodio predsjednik Miloradm Vuletić.

Govoreći o izgradnji atletskog stadiona, sagovornici su saglasili da je potrebno što prije započeti realizaciju tog projekta imajući u vidu da Podgorica nema takvu sportsku infrastrukturu.

Predsjednik Balkanske atletske federacije Slobodan Branković kazao je da je Crna Gora važna za pripreme atletičara iz regiona.

Prema njegovim riječima, cilj Balkanske atletske federacije je da svi glavni gradovi imaju atletske staze i da je to jedino moguće uz podršku lokalne samouprave i države.

Ministar Vasilije Lalošević je informisao sagovornike o uslovima za realizaciju projekta atletskog stadiona u Podgorici i istakao da je značajna činjenica da je Glavni grad već opredijelio lokaciju, kao i da su Evropska i Svjetska atletska federacija pokazale spremnost da daju i svoj doprinos.

Predsjednik Atletskog saveza, Milorad Vuletić, istakao je značaj podrške Vlade u prethodnom periodu i kazao da je Podgorica već 45 godina bez atletske staze, navodeći da je sport zajednički interes svih aktera u društvu.

Na sastanku je bilo riječi i o strategiji razvoja sporta sa naglaskom na održivo finansiranje i posebno razvoja školskog sporta kao ključnog za fizički razvoj djece i omladine.

Predsjedniku Vlade uručene su plakete i zahvalnice za doprinos razvoju atletike od Atletskog saveza Crne Gore i Balkanske atletske federacije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije