fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryTumbaković želi pobjedu u Viljnusu

Tumbaković želi pobjedu u Viljnusu

Podgorica, (MINA) – Fudbalska reprezentacija Crne Gore želi da pobijedi Litvaniju i sa tri boda iz Viljnusa kompenzuje poraz protiv Srbije, kazao je selektor Ljubiša Tumbaković.

Crna Gora i Litvanija odigraće sjutra u Viljnusu utakmicu četvrtog kola Lige nacija.

Tumbaković je kazao da je crnogorska reprezentacija doputovala u Viljnus poslije traume protiv Srbije.

“Pokušaćemo da napravimo kompenzaciju za taj rezultat. Želimo da se približimo vrhu i da ostanemo tamo, u zavisnosti od ishoda ostalih mečeva”, kazao je Tumbaković na konferenciji za novinare u Viljnusu.

On je naglasio da crnogorska selekcija u Viljnusu ništa ne mora, ali da mnogo želimo. “Kada kažemo da moramo, stavljamo pritisak na igrače, bolje je reći da bi trebalo da nešto uradimo”, rekao je Tumbaković.

On je, analizirajući rivala, kazao da su u odnosu na meč pod Goricom protiv Rumunije igrala četvorica novih igrača.

“To su igrači koji su se mijenjali, nisu prvotimci, ali nisu nepoznati. Oni će vjerovatno da unaprijede igru, da počnu ofanzivnije, jer je sada jasno da ne mogu da ostvare poseban rezultat, nemaju šta da izgube. Oni su organizovani, disciplinovani, žele da igraju. I protiv Rumunije i Srbije su u kontrama imali ozbiljne šanse da naprave rezultat”, rekao je Tumbaković.

On je istakao da bi protivnik mogla da bude i vještačka trava na stadionu u Viljnusu.

“Podloga koja nije uobičajena, ekipe koje su navikle su u prednosti. Mi smo igrali na toj podlozi u Kazahstanu, ali je tamo bila sjajna, posljednja tehnologija, skoro kao prava trava. Mislim da ovaj teren nije takav”, kazao je Tumbaković, koji zbog isključenja na meču sa Srbijom neće biti na klupi.

On je istakao da će naći mjesto da bude što bliži igračima.

Crnogorski fudbaleri prvi međusobni duel u Podgorici dobili su 2:0.

U dosadašnjem dijelu takmičenja u četvrtoj grupi Lige C upisali su i remi sa Rumunijom u Ploeštiju (0:0) i poraz od Srbije pod Goricom (2:0).

Litvanija je bez bodova poslije tri odigrana kola,sa svega jednim postignutim i pet primljenih golova.

Doživjeli su poraze, osim od Crne Gore, pred svojim navijačima od Srbije (1:0) i Rumunije (2:1).

Duel u LFF stadionu u Viljnusu počeće u 20 sati i 45 minuta po srednjeevropskom vremenu.

U drugom meču te grupe, skitra u 15 sati u Bukureštu, sastaće se Rumunija i Srbija. Crnogorski fudbaleri do kraja grupne faze takmičenja očekuju i dueli sa Srbijom u Beogradu (17. novembra) i Rumunijom u Podgorici (20. novembra).

Prema propozicijama, pobjednici četiri grupe C lige plasiraće se u plej-of, iz kojeg će najbolja selekcija izboriti plasman na Evropsko prvenstvo. (kraj) eml

Najčitanije