fbpx
NaslovnicaMINA SvijetRusija protjeruje četvoro bugarskih diplomata

Rusija protjeruje četvoro bugarskih diplomata

Moskva, (MINA) – Rusija protjeruje četvoro bugarskih diplomata i deset članova osoblja diplomatskih službi Bugarske i industrijskog centra te države u Moskvi, saopšteno je iz bugarskog Ministarstva vanjskih poslova.

Iz Ministarstva su naveli da su diplomate i članovi osoblja proglašeni personama non grata, kao i da im je dato 120 sati da odu.

Kako prenosi Bugarska novinska agencija BTA, iz ruskog Ministarstva vanjskih poslova pozvali su bugarskog ambasadora Atanasa Krustina kako bi ga obavijestili o odluci Moskve.

Krustin je obaviješten da je posrijedi recipročna mjera, nakon što je Bugarska u junu protjerala 70 ruskih diplomata i osoblja ambasade.

Novinska agencija TASS je prenijela današnju izjavu ruskog Ministarstva vanjskih poslova da “neprijateljski koraci protiv Rusije” nemaju nikakve veze s nacionalnim interesima Bugarske i njenog naroda.

“Bugarsko protjerivanje ruskih diplomata značajno šteti odnosima između država i znak je daljnje degradacije Zapada, koji je spreman da žrtvuje interese partnera, samo da bi naškodili Rusiji”, rekli su iz Ministarstva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Razgovarali o boravišnoj taksi i suzbijanju sive ekonomije

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Nacionalne i lokalnih turističkih organizacija održali su prvi u nizu...