fbpx
NaslovnicaMINA SvijetOtkazuju letove zbog sniježne oluje

Otkazuju letove zbog sniježne oluje

Vašington, (MINA)- Sniježna oluja u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) prouzrokovala je otkazivanje i kašnjenje većeg broja letova, prenosi Rojters.

Zbog nevremena koje nalikuje na mećavu u nekim državama se očekuje stvaranje sniježnog pokrivača u visini do 25 centimetara, a u drugima jaka kiša, saopštila je Nacionalna meteorološka služba SAD (NWS).

Djelove srednjeg zapada i jugoistoka SAD već su zahvatili snažna kiša i snijeg, a očekuje se da se ovaj talas proširi i na centralni dio države tokom vikenda.

Na srednjem zapadu upozorenje zbog oluje i mogućih sniježnih nanosa već je na snazi u djelovima Kanzasa, Nebraske, Sjeverne Dakote, Južne Dakote i Minesote, izvijestila je NWS, uz upozorenje da se putovanja u tom periodu ne preporučuju.

Oluja koja je počela kasno u srijedu prouzrokovala je više od 2,3 hiljada kašnjenja letova i oko 509 otkazivanja u domaćem i međunarodnom saobraćaju, navodi agencija.

Guverner Kanzasa Džef Koler proglasio je vanredno stanje u državi zbog jakog nevremena.

On je naveo da se nada da će se građani ponašati mudro i odgovorno i da će se uzdržati od nepotrebnih putovanja za vrijeme trajanja tih nepogoda.

Najčitanije