fbpx
NaslovnicaMina SportUO usvojio izmijenjeni kalendar takmičenja

UO usvojio izmijenjeni kalendar takmičenja

Podgorica, (MINA) – Upravni odbor usvojio je izmijenjeni kalendar takmičenja Atletskog saveza na osnovu preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti, saopšteno jer iz te asocijacije.

Navodi se da izmijenjeni kalendar takmičenja predviđa početak sezone za 13.jun.

Kraj sezone plasniran je za 18. decembar, atletskom trkom u Podgorici.

“Kalendarom je predviđeno je da se održe sva nacionalna takmičenja za sve uzrasne kategorije u pojedinačnoj konkurenciji. U kalendaru su prvenstva Crne Gore u višebojima za sve uzrasne kategorije, u polumaratonu i maratonu, planinskom trčanju i na cesti na 5,10 i 50 kilometara”, saopšteno je iz Atletskog saveza.

Navodi se da je predviđeno održavanje i ekipnih prvenstava Crne Gore u konkurenciji pionira, mlađih juniora, juniora i seniora, atletskih mitinga u Beranama, Pljevljima i Baru, marataona i polumaratona, kao i atletskih trka povodom oslobođenja Nikšića, Podgorice, Danilovgrada i Cetinja.

Odlučeno je i da se klubovi oslobode plaćanja dosadašnje finansijske obaveze za učešća na takmičenjima.

“Sve obaveze za realizaciju atletskih takmičenja u Crnoj Gori snosiće Savez. To uključuje nabavku medalja, diploma, pehara, plaćanje službenih lica za takmičenje i korišćenja sportskih terena ili objekata za organizovanje takmičenja“, piše u saopštenju.

Najavljeno je da će Savez sve aktivnosti realizovati shodno godišnjem planu i programu rada, u svim segmentima funkcionisanja.

“Posebna briga vodiće se o realizaciji programa najboljih atletičara, kao i o najperspektivnijim juniorima. Savez će i dalje finansijski podržavati sve najbolje atletičare u realizaciji njihovih planova i programa, kao i plaćanje trenera koji rade sa njima. Savez će u saradnji sa ministartsvom sporta opredijeliti i određeni novčani iznos u cilju podrške i pomoći atletskim klubovima”, saopšteno je nakon sjednice UO.

Navodi se da će poseban akcenat biti na realizaciji projekta Dječija atletika.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...