fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaŠkerović: Košarkašice spremne za EP

Škerović: Košarkašice spremne za EP

Podgorica, (MINA) – Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore, i pored problema sa povredama i kasnim dolaskom na pripreme nekih igračica, spremno dočekuje start Evropskog prvenstva (EP), kazala je selektorka Jelena Škerović.

Šampionat će biti odigran od 17. do 27. juna u Francuskoj i Španiji, a Crna Gora igraće u B grupi, u Valensiji, sa Srbijom, Italijom i Grčkom.

Škerović je kazala da je Crna Gora na kontrolnim utakmicama pokazala kvalitet i bez četiri glavne igračice.

“Zadovoljna sam odrađenim i ukoliko budemo ispoštovali dogovor imamo veliku šansu da napravimo nešto na EP. Kad to kažem onda mislim da pokažemo veliku borbenost, da se nijedan protivnik ne može naigrati protiv nas, da poslije utakmice možemo da kažemo da smo dali sve od sebe i da je to naš maksimum”, rekla je Škerović na konferenciji za novinare.

Ona je saopštila da će crnogorsku košarku predstavljati Jovana Pašić, Dragana Živković, Snežana Aleksić, Kristina Raković, Božica Mujović, Milena Jakšić, Bojana Kovačević, Violeta Lazarević, Marija Leković, Milica Jovanović, Markiša Getling i Jelena Dubljević.

“To su djevojke koje su odigrale kvalifikacije i prošlo EP”, rekla je Škerović.

Komentarišući odsustvo Jelene Dubljević u kontrolnim utakmicama, selektorka je istakla da je ona odradila svaki trening sa ekipom i da od nje očekuje doprinos.

“Htjeli smo da je sačuvamo, jer su nam važnije utakmice sa Grčkom i Italijom. Radi normalno, očekujem njen doprinos. Propustila je kraj šampionatra i bez utakmicfa je dva i po mjeseca, ali očekujem da će nam iskustvom i kvalitetom pomoći”, kazala je Škerović.

Ona smatra da je prva utakmica najvažnija na šampionatu.

“Imali smo sreću da je Grčka prvi rival, možda i najslabiji protivnik sa kojim igramo u grupi.
Veoma su nezgodni, igraju atipično, sličnio Izraerlu, što nama ne odgovara. Nadam se da ćemo disciplinovanom i odgovornom igrom uspjeti da im se suprostavimo”, rekla je Škerović.

Centar Bojana Kovačević kazala je da vjeruje u ekipu i da smatra da mogu ostvariti dobar rezultat.

“Svaku utakmicu da se borimo, da damo maksimum i da ostvarimo što bolji rezulltat”, rekal je Kovačević.

Rivali u A grupi biće Švedska, Bjelorusija, Španija i Slovačka, u C grupi su Bosna i Hercegovina, Slovenija, Turska i Belgija, a u D grupi Francuska, Rusija, Češka i Hrvatska.

Prvoplasirane selekcije izboriće direktan plasman u četvrtfinale šampionata.

Ekipe koje budu na drugoj i trećoj poziciji igraće osminu finala.

Najčitanije