fbpx
NaslovnicaMina SportSjutra start Kupa Crne Gore za šahiste

Sjutra start Kupa Crne Gore za šahiste

Podgorica, (MINA) – Kup Crne Gore u šah za seniore počeće sjutra u Herceg Novom, a titulu će braniti ekipa Mimoze iz Tivta, saopšteno je iz Šahovskog saveza.

Mimozu će u odbrani trofeja predvodi velemajstor Milan Draško, a u “prvoj postavi” su i intermajstori Dušan Lekić i Slaviša Milanović i fide majstor Miloš Vlatković.

Prvi favorit, prema rejtingu, je ekipa Elektroprivrede, koja je na prošlogodišnjem izdanju Kupa osvojila drugo mjesto, dok je bila prva na Premijer ligi.

Nikšićki tim nastupiće u sastavu velemajstor Boban Bogosavljević, internacionalni majstor Luka Drašković, fide majstor Jovan Milović i Vuk Miletić.

Drugi favorit je ekipa Budućnosti, za koju će igrati velemajstor Nikola Đukić, intermajstor Blažo Kalezić i fide majstori Vladimir Pajković i Andrej Šuković.

Igraće se pet kola po švajcarskom sistemu, po klasičnom tempu, a očekuje se nastup petnaestak klubova.

Organizator takmičenja, koje će se igrati u hotelu Lajthaus /Lighthouse/, je Šahovski savez, u saradnji sa Šahovskim klubom Herceg Novi.

Pokrovitelj takmičenja je Ministarstvo sporta i mladih.

Najavljeno je da će tokom odigravanja Kupa biti održana redovna Skupština Šahovskog saveza.

Čelnici Šahovskog saveza su, povodom Kupa Crne Gore u Herceg Novom, bili gosti čelnika Opštine tog grada, a na sastanku je konstatovana zajednička volja za saradnjom i bogatim aktivnostima.

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić najavio je podršku nastojanjima državnog šahovskog saveza i lokalnog kluba u promociji i populariziciji tog sporta.

Predsjednik ŠSCG Jovan Milović istakao je da zajedničkim snagama, Herceg Novi, može opet dostići nivo na kojem je prethodno bio.

Sastanku su još prisustvovali: potpredsjednik Opštine Mirko Mustur, portparol ŠSCG Mitar Đukanović i sekretar ŠK Herceg Novi Miloš Bubanja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije