fbpx
NaslovnicaMina SportSimonović: Nije trenutak za razočarenje

Simonović: Nije trenutak za razočarenje

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) Dušan Simonović vjeruje da crnogorski sportisti, nakon odluke o odgađanju Igara, neće izgubiti motiv i da će nastaviti sa treninzima i biti predani ostvarenju cilja – plasmanu u Tokio naredne godine.

On je naglasio da nije trenutak za razočaranje, već da crnogorski sportisti odgađanje Olimpijskih igara (OI) treba da gledaju kao dodatnu šansu da još spremniji i odlučniji dočekaju nove termine kvalifikacija, a nakon toga, u skoroj budućnosti, i nastup u Tokiju.

“Ubijeđen sam da će Crna Gora imati mnogobrojnu delegaciju i ostvariti velike rezultate na OI u Tokiju”, kazao je Simonović u otvorenom pismu crnogorskim sportistima.

On je naglasio da je svjestan da su snovi svih sportista, gotovo od malena, usmjereni na Olimpijske igre.

“Da ste tom snu podredili i posvetili ne samo svoje sportske karijere, već i čitav život. Stoga znam da je današnja zajednička odluka MOK-a, Organizacionog komiteta OI i Vlade Japana, da zbog aktuelne pandemije odlože Igre, izazvala veliko razočaranje kod vas koji ste bili nadomak norme za učešće, kao i kod vas koji ste naporno trenirali i prilagođavali formu najvećoj globanoj sportskoj manifestaciji, u nadi da će se vaša olimpijska priča dogoditi upravo za nekoliko mjeseci u Tokiju”, rekao je Simonović.

On je istakao da je, u trenutku kada se svi bore sa pandemijom, najvažnije sačuvati zdravlje i živote.

“Vjerujem da razumijete tu odluku, koju nije bilo jednostavno donijeti, čemu ste i vi svjedoci. COK će, kao i uvijek, biti tu za vas, jer dobro razumijemo šta vama ovo odlaganje znači i uradićemo sve, zajedno sa Međunarodnim olimpijskim komitetom, našom državom i našim sponzorima, da podržimo vaš trud i pomognemo da dođete do svog cilja, makar to bilo i narednog ljeta”, rekao je Simonović.
(kraj) eml

Najčitanije