fbpx
NaslovnicaMina SportFudbalRakočević: Osnov za razvoj i rast klubova

Rakočević: Osnov za razvoj i rast klubova

Podgorica, (MINA) – Menadžer za razvoj fudbalskog kluba Dečić, Vladan Rakočević kazao je da je ta funkcija prilično nova na fudbalskom tržištu rada u Crnoj Gori i da predstavlja osnov za razvoj i rast klubova u svim razvijenijim sredinama.

Rakočević, koji je nedavno imenovan u Dečiću, zbog povreda u 17. godini završio je igračku karijeru.

Diplomirao je Marketing menadžment u Crnoj Gori, a usavršavao se u sportskom marketingu u Beogradu.

Sarađivao je u više komercijalnih i marketing projekata sa klubovima američke MLS lige i nekim evropskim.

Rakočević je naglasio da će njegova nadležnost u klubu biti koordinacija i sinhronizacija između finansijskog planiranja, marketinških aktivnosti i sportskog sektora.

Komentarišući trenutno stanje u Dečiću, Rakočević je kazao da je ono na visokom nivou.

“Što se tiče trenutne organizacije u klubu ona je na visokom nivou, ako uzmemo u obzir ograničenja sa kojima se suočavamo kada su u pitanju infrastrukturna zaostajanja i nedostaci. Ukoliko analiziramo gdje smo bili prije godinu ili dvije i uporedimo sa današnjom situacijom, apsolutno da moram biti zadovoljan”, kazao je Rakočević agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, ti nedostaci nadoknađuju se izvanrednim međuljudskim odnosima koji vladaju na svim nivoima.

“Prostor za napredak postoji uvijek i svuda, na svim nivoima i strukturama u klubu. Ono što me raduje jeste da su ljudi u klubu toga svjesni i da žele da grade klub na zdravim osnovama. I kada su infrastrukturni projekti u pitanju i rad sa mlađim kategorijama”, kazao je Rakočević.

Komentarišući poziciju na tabeli Dečića, Rakočević je naglasio da bi zvučalo nerealno kada bi kazao da prva pozicija nije iznenađenje.

“Način na koji smo do nje dosli ni najmanje nije iznenađenje. Svjedok sam koliko truda, rada i znoja je uloženo da bi klub bio na poziciji na kojoj je sada. Momci koji su trenutno u klubu su sjajni, svi dišu kao jedan”, rekao je Rakočević.

Prema njegovim riječima, plasman u evropska klupska takmičenja je san ekipe iz Tuzi i u ovom trenutku je realan cilj.

“Svi u klubu su posvećeni tom cilju, idemo korak po korak i vidjećemo gdje će nas to dovesti. To bi bila jedna od najljepših priča u crnogorskom fudbalu”, rekao je Rakočević.

Komentarišući stanje u crnogorskom fudbalu, on je istakao da kvalitet nije nešto sa čim se mogu pohvaliti.

“Tu smo u velikom problemu kojem se mora pristupiti sistemski. I svi činioci na fudbalskoj sceni moraju da ponesu dio odgovornosti kako bi stvari krenule na bolje”, rekao je Rakočević.

On smatra da su Sutjeska i Budućnost uvijek favoriti za titulu.

“Imaju najbolje uslove, najveće budžete, pa samim tim i najbolji igrački kadar. Nadam se, da će se uskoro pojaviti još timova koji će biti konkurentni i samim tim učiniti prvenstvo zanimljivijim”, zaključio je Rakočević.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...