fbpx
NaslovnicaMINA ServisiRadović: Velika pobjeda za četvrtfinale

Radović: Velika pobjeda za četvrtfinale

Tokio, (MINA) – Crnogorski stonoteniser Filip Radović kazao je da je protiv Kineza Liana Haoa ostvario veliki trijumf, koji mi garantuje lakšeg rivala u četvrtfinalu.

Radović je danas u Tokiju, u drugom kolu C grupe paraolimpijskog turnira, savladao savladao Kineza Liana Haoa 3:2 (12:10, 9:11, 5:11, 11:6 i 11:5) i kolo prije kraja takmičenja u grupi obezbijedio plasman među osam najboljih.

“Velika pobjeda protiv trećeg stonotenisera svijeta. Važna i zbog činjenice da sam uoči posljednjeg kola praktično obezbijedio prvo mjesto u grupi. Ta pozicija mi obezbjeđuje četvrtfinalni meč sa protivnikom koji je bio drugoplasirani u ostale tri grupe”, rekao je Radović agenciji MINA.

Govoreći o potencijalnim rivalima, osvajač srebrne medalje iz Helsinborga kazao je da na turniru nema lakih protivnika, ali da je dobro što je u četvrtfinalu izbjegao najbolje.

On je istakao da je sjenku na dobro izdanje i veliki trijumf protiv kinskog stonotenisera bacila povreda prepone desne noge. “Jedino što me brine je povreda prepone. Osjećam jak bol. U drugom setu sam se jedva kretao i razmišljao sam da predam meč.

Nadam se da ću sanirati povredu i biti spreman za četvrtfinale”, rekao je Radović. On je u grupi bio bolji i od Džoela Koglana iz Australije 3:1. Radović će u trećem kolu, sjutra u 13 sati, igrati protiv Nigerijca Alabija Olufemija, koji je izgubio oba meča na turniru.

U grupi B, u kojoj je Luka Bakić, Indonežanin Danijel Džejkobs pobijedio je Španca Hoze Manuela Rejesa Ruiza 3:0 (11:9, 11:4 i 11:4) i drugim trijumfom obezbijedio prvo mjesto.

Bakić i Ruiz sjutra će u drirektnom duelu igrati za drugo mjesto i četvrtfinale. 

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Premiunuo Milutin Maraš

Podgorica, (MINA) - Legenda crnogorskog stonog tenisa, Milutin Maraš, preminuo je u 86. godini,...