fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaRadović: Rezultati u skladu sa ambicijama i planovima kluba

Radović: Rezultati u skladu sa ambicijama i planovima kluba

Podgorica, (MINA) – Rezultati košarkašica Budućnost Bemaksa u prvom dijelu sezone u regionalnoj WABA ligi u skladu su sa ambicijama i planovima kluba, kazao je trener Vladan Radović.

On je istakao da njegov tim ima skor (sedam pobjeda i poraz) koji mu donosi sigurnost i podiže samopouzdanje.

“To je za tako mladu ekipu jako bitno, uz mogućnost da konačni plasman zavisi isključivo od nas. Ono što je poseban plus je minutaža mladih igračica”, kazao je Radović agenciji MINA.

On očekuje da će i u drugom dijelu biti nastavljen kontinutitet dobrih treninga i rezultata.

“Gotovo da smo već sad sigurni za finalni turnir, što nam može donijeti dozu rasterećenosti, ali nikako i opuštanja”, kazao je Radović.

Komentarišući predstojeći dvomeč sa ekipom Celja, Radović je istakao da su dueli crnogorskog i slovenačkog prvaka pravi derbi, koji uvijek sa sobom nose nešto novo.

“Ekipa Celja je, kao i mi, ove godine ušla bez pojacanja, sa izrazito mladom ekipom uz par iskusnijih igračica kao što su Maruša Seničar i Snežana Bogićević. Igraju kao i uvijek, brzo, sa dosta slobode u fazi napada i sa izraženim agresivnim pristupom u odbrani”, rekao je trener regionalnog prvaka.

Govoreći o ženskoj košarci u regionu, Radović je istakao da svaka država ima neke svoje prednosti i nedostatke.

“U nekim državama je problem broj kvalitetnih Ili čak uopšte utakmica, negdje finansijska ulaganja. Bugarske ekipe već godinama imaju značajna ulaganja, ekipa Celja je jedna jako zdrava priča sa jasnom idejom, rezultati seniorske reprezentacije Srbije su doveli do većeg broja djevojčica koje treniraju košarku”, kazao je Radović.

Prema njegovim riječima, Bosna uvjek ima po nekoliko klubova koji ulažu napor da naprave iskorak.

“Hrvatska je ove godine bez ekipe u WABA ligi, nadam se da će se to već sljedeće godine promijeniti jer njihove ekipe definitivno imaju svoju specificnost tradicije kad je ženska košarka u pitanju”, kazao je Radović.

Govoreći o reprezentaciji, Radović je istakao da je bitno da nastavi kontinuitet učešća na šampionatima Evrope.

“Imamo dvije utakmice, jednu protiv Izraela gdje smo apsolutni favorit i jednu protiv odlične ekipe Švedske. U tom duelu moraćemo da odigramo jako dobru utakmicu kako bi ostvarili pobjedu. Naravno, jako je bitno u kojim sastavima će nastupiti reprezentacije”, rekao je Radović.

On je od ljeta 2019. godine prvi trener Budućnosti, a u debitantskoj sezoni osvojio je WABA ligu.

Najčitanije

Institut za javno zdravlje, IJZ, hpv vakcinacija

IJZ: Dodatni termini za HPV vakcinaciju

Podgorica, (MINA) - Institut za javno zdravlje (IJZ) i domovi zdravlja organizovaće tokom naredne...