fbpx
NaslovnicaMina SportPreminula braća Raspopović

Preminula braća Raspopović

Podgorica, (MINA) – Dugogodišnji strijelci, treneri i sportski radnici, braća Milutin i Dragutin Raspopović, preminuli su u Podgorici, saopšteno je iz Streljačkog saveza.

Navodi se da je Dragutin Raspopović bio i ostao jedan od najboljih crnogorskih strijelaca.

“Višestruki je prvak Crne Gore i dugogodišnji reprezentativac Jugoslavije, učestovao je na mnogim međunarodnim prvenstvima sa kojih je donio brojne medalje i priznanja. Svoj najbolji nastup, pištoljem slobodnog izbora, postigao je na Evropskom prvenstvu u Osijeku 1985. godine. Taj rezultat je i danas, poslije gotovo 36 godina, najbolji nacionalni rezultat”, piše u saopštenju.

Navodi se da se Milutin Raspopović nakon uspješne karijere strijelca posvetio trenerskom poslu.

“Dugo godina bio je strateg, administrator i rukavodilac brojnih podgoričkih klubova- posebno sportskih društava Poštar i Telekom, koji su pripadali firmi u kojoj je proveo svoj radni vijek, stoji u saopštenju.

Saopšteno je da su braća Raspopović kao treneri i sportski radnici, znanjem i upornošću postigli odlične rezultate.

“Stručnim radom stvorili su vrhunske strijelce, reprezentativce i rekordere, a uživali su veliki ugled među poslenicima streljačkog sporta. Ostaće upamćeni kao uzorni sportisti, zaljubljenici u streljaštvo i divni prijatelji, čija plemenitost i entuzijazam treba da služe kao primjer drugima”, saopšteno je iz Streljačkog saveza.

Navodi se da su u toj sportskoj asocijaciji ponosni što su braća Raspopović godinama bili dio njihove sportske porodice.

“Povodom njihove iznenadne smrti, porodici i prijateljima upućujemo izraze najiskrenijeg saučešća”, piše u saopštenju.

Najčitanije