NaslovnicaMINA ServisiPoraz crnogorskih košarkaša

Poraz crnogorskih košarkaša

Podgorica, (MINA) – Košarkaška reprezentacija Crne Gore u kolicima poražena je u Podgorici, u prijateljskom meču, od Srbije 39:37.

Crnogorski košarkaši u uzbudljivom finišu imali su posljednji napad i priliku da izbore produžetak, ali nijesu uspjeli da ga realizuju.

Srbiju je do pobjede vodio Miljan Grujić sa 26 poena.

U crnogorskoj selekciji najbolji je bio Nikola Mišurović sa 20, dok su po šest poena ubacili Vlado Nikolić i Nedžad Pepić.

Utakmica je odigrana pod sloganom Paraolimpijci Podgorici, a povodom Dana oslobođenja Glavnog grada.

Prijateljski meč u Univerzitetsko sportsko kulturnom centru pratio je premijer Duško Marković sa saradnicima.

Loptu na centru, uoči početka meča, podbacio je pomoćnik sekretara za kulturu I sport Glavnog grada Miloš Antić.

Trener crnogorske reprezentacije Vlado Nikolić kazao je da je zadovoljan izdanjem svojih izabranika.

“Dobro izdanje crnogorske reprezentacije. Pružili smo jak otpor kvalitetnom rivalu. Bili smo blizu da ih iznenadimo. Propustili smo priliku, a pobjednmika su odlučile nijanse. Srce je bilo na našoj, a igrački kvaliteti na njihovoj strani, što je na kraju i presudilo”, kazao je Nikolić.

Predsjednik Saveza košarkaša u kolicima Srbije Vladimir Kuzmanović, naglasio je da su se njegovi igrači bolje snašli u samoj završnici i zasluženo pobijedili.

“Izuzetno zanimljiva utakmica, u kojoj je Srbija slavila zasluženo sa dva poena razlike. Nikada uzbudljivija utakmica, vidi se pomak u igri Crne Gore. Dovoljno smo blizu da igramo češće utakmice i unaprijedimo košarku u kolicima”, kazao je Kuzmanović, nekadašnji košarkaš Budućnosti.

Organizatori meča bili su košarkaški klub osoba sa invaliditetom Paramont i Paraolimpijski komitet Crne Gore, pod pokroviteljstvom Glavnog grada.
(kraj) eml

Najčitanije