fbpx
NaslovnicaMina SportPopović: Budućnost želi osminu finala

Popović: Budućnost želi osminu finala

Podgorica, (MINA) – Budućnost želi da se plasira u osminu finala, teži tome, ali zbog povreda i odsustva nekoliko igračica to nije realno i ne smije da postavlja ciljeve, kazala je novi trener podgoričkih rukometašica, Bojana Popović.

Subotnji duel Budućnosti i Borusije Dortmund biće njen debi na klupi podgoričkog tima u Ligi šampiona.

Nekadašnja najbolja rukometašica svijeta, šestostruka osvajačica Lige šampiona krajem novembra naslijedila Dragana Adžića na mjestu šefa stručnog štaba.

Budućnost je petoplasirani tim u grupi B sa dvije pobjede, remijem i četiri poraza.

U nastavku takmičenja predstoji joj borba za plasman u osminu finala, što je bio i glavni cilj uoči početka nove sezone.

Prvi međusobni duel u Dortmundu podgorički tim dobio je 28:26.

Popović je kazala da se ne može govoriti o istim ciljevima sada i na početku sezone.

Prema njenim riječima, razmišljanje ne može da ide u istom pravcu, imajući u vidu to da zbog povreda ne može da računa na nekoliko igračica.

“Naša želja je da maksimalno pripremimo svaku utakmicu i uđemo sa željom da osvojimo dva boda. Nećemo igrati na jedan meč sa željom da izgubimo sa što manjom razlikom, to nije moj način razmišljanja, ali ni ovih djevojaka. Ukoliko bude moguće, uradićemo sve da budemo i prvi u grupi. Čuda su moguća, ali treba biti realan”, kazala je Popović.

Ona je naglasila da je najvažnije da ekipa pruži maksimum u datom trenutku.

“Želimo da se plasiramo u osminu finala, težimo tome, ali nije realno i ne smijemo da postavljamo ciljeve”, kazala je Popović.

Komentarišući njemački tim Popović je kazala da je Borusija ekipa koja trči najviše od svih timova u Ligi šampiona.

“Ima u prosjeku 27-28 tranzicija, od toga imaju 50 odsto realizacije u napadu. To znači 14-15 lakih golova i cilj je da to zaustavimo. Oni su iste brojke imali i protiv nas u prvom međusobnom duelu u Njemačkoj, tako da ćemo probati da se kroz disciplinovan napad brzo vraćamo u odbranu. Kroz dobru igru u odbrani treba da ih svedemo na što manji broj golova”, zaključila je Popović.

Subotnji duel u Bemaks areni počeće u 18 sati.

Najčitanije