fbpx
NaslovnicaMina SportParamont na turniru u Bijeljini

Paramont na turniru u Bijeljini

Podgorica, (MINA) – Košarkaški klub osoba sa invaliditetom Paramont iz Podgorice učestvovaće za vikend na prvom međunarodnom turniru Balkanske lige u košarci u kolicima u Bijeljini, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Ligu čine četiri ekipe iz četiri države, a izvršni komesar lige biće Marko Aleksandrović, redovni profesor na niškom i nikšićkom Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje.

Saopšteno je da je do pokretanja lige došlo usaglašavanjem interesa svih klubova koji sada čine Balkanske lige u košarci u kolicima (BWBL).

Balkanska liga igraće se po trokružnom Borgovom modelu, gdje svaki tim se sastaje sa drugim po tri puta.

Igraće se devet kola, a onaj tim koji bude imao najviše bodova biće šampion.

Liga će se igrati u okviru četiri turnira, dva tokom 2021, a dva tokom proljeća naredne godine.

Bijeljina će na otvaranju lige biće domaćin prva dva kola, odnosno četiri utakmice.

Drugi turnir je u Podgorici od 12.11. do 14.11.2021. godine, u organizaciji Paramonta i pod pokroviteljstvoim Glavnog grada, a uz podršku Paraolimpijskog komiteta.

Najavljeno je da će Paramont ove godine učestvovati i u NBA ligi, najjačem regionalnom košarkaškom takmičenju.

Saradnja sa predstavnicima NLB banke i njihova spremnost da uključe i klub iz Crne Gore biće od velikog značaja za razvoj sporta košarka u kolicima u CG i uopšte za sport osoba sa invaliditetom.

Radi se o renomiranom takmičenju na kojem učestvuju najbolje ekipe iz regiona.

Prvi turnir NLB lige planiran je za 20. novembar u Beogradu, a treći turnir će se organizovati u Podgorici, na proljeće sljedeće godine.

Radi učešća na predstojećim takmičenjima Klub je angažovao i neke od najboljih igrača iz okruženja, pa se očekuju i dobri rezultati.

“Takva organizacije i pristup iziskuje ozbiljna finansijska sredstva. Valja ukazati da klub, osim u dijelu organizacije lige, koju pomaže NLB banka, nema sponzora, pa se i ovim putem pozivaju pravni subjekti koji drže do društveno odgovornog poslovanja i pomoći u zajednici, da podrže naš Klub”, piše u saopštenju podgoričkog kluba.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije