fbpx
NaslovnicaMina SportLjetnje prvenstvo Crne Gore u plivanju 25. avgusta

Ljetnje prvenstvo Crne Gore u plivanju 25. avgusta

Podgorica, (MINA) – Ljetnje prvenstvo Crne Gore u plivanju za 2020. godinu biće održano 25. avgusta u Podgorici, na otvorenom olimpijskom bazenu Sportskog centra Morača, saopšteno je iz Vaterpolo plivačkog saveza.

Navodi se da će takmičenje biti podijeljeno u dva dijela.

“Svi učesnici takmičenja dužni su da se pridržavaju mjera Nacionalnog koordinacionog tijela i organizatora u cilju suzbijanja širenja virusa COVID 19. Na tribinama mogu biti samo takmičari i treneri klubova, zabranjen je pristup gledaocima”, piše u saopštenju.

Navodi se da prema propozicijama, takmičar može plivati u jednom dijelu programa dvije individualne discipline, plus štafetu.

“Takmičari su razvrstani u grupama po vrijednostima prijavljenih rezultata. To znači da najslabija prijavljena vremena nastupaju prva”, piše u saopštenju.

Saopšteno je će plivačima biti dodijeljene medalje za prva tri mjesta u svim disciplinama, po uzrasnim kategorijama, za najbolje prve tri ekipe.

“Za najbolji rezultat u muškoj i ženskoj konkurenciji u svim uzrasnim kategorijama biće dodijeljeni pehari”, navodi se u saopštenju.

Organizator šampionata je Vaterpolo plivački savez Crne Gore.

“Jutarnji program počinje u 9 sati, dok će popodnevni biti naknadno određen nakon konsultacije sa trenerima klubova”, stoji u saopštenju.
(kraj) eml/žug

Najčitanije