fbpx
NaslovnicaMina SportLalošević: Prioritet uključivanje djece i studenata u sport

Lalošević: Prioritet uključivanje djece i studenata u sport

Podgorica, (MINA) – Uključivanje što većeg broja djece i studenata u sport jedan je od prioriteta Uprave za sport i mlade, kazao je direktor Vasilije Lalošević.

On je danas ugostio predsjednike Crnogorskog školskog sportskog saveza, Budimira Vukićevića i Studentskog sportskog saveza, Zorana Medenicu i sportskog direktora studentske asocijacije Borisa Sekulića.

Lalošević je kazao da bavljenje sportom ima za cilj pravilno razvijanje sportskih talenata i usvajanja zdravih stilova života.

“Sport za djecu i studente može predstavljati i rekreaciju, ali i vrlo često način povezivanja sa njihovim vršnjacima, konkretnije pomoć u stvaranju zdravog odnosa u ključnim godinama njihovog razvoja, odnosno odrastanja”, rekao je Lalošević.

Prema njegovim riječima, pravi primjer toga je organizovanje međunarodnih sportskih takmičenja, poput Univerzijade, gdje studenti imaju priliku ne samo da se bave nečim plemenitim kao što je sport, već i da upoznaju kolege iz drugih država, kao i dio njihove kulture.

Foto: gov.me

Lalošević je tokom razgovora sa predstavnicima Specijalne olimpijade Crne Gore, Aleksandrom Vuksanovićem i Ivanom Radovićem, kazao je to što ta asocijacija godinama unazad radi jes od ključnog značaja za razumijevanje šta sport u svojoj biti predstavlja.

“Sport ima zadatak da ruši barijere i predrasude na svim poljima, a naročito kada su u pitanju osobe sa smetnjama i njihova inkluzija kako u sportski, tako i u društveni život. Poruka mora biti jasna – sport ostaje otvoren za sve one koji ga vole, a koji su spremni da daju svoj maksimum kada je u pitanju rad, trud i ljubav prema istom”, rekao je Lalošević.

On je najavio da će se Uprava potruditi da organizuje još događaja poput Evropske nedjelje fudbala, u kojem je samo prethodne godine učestvovalo preko 90 osoba.

Najčitanije