fbpx
NaslovnicaMina SportKopitović: Ostanite doma i redovno trenirajte

Kopitović: Ostanite doma i redovno trenirajte

Podgorica, (MINA) – Šef stručnog štaba Karate kluba Budućnost, Dragoljub Kopitović apelovao je na takmičare da se pridržavaju mjera Instituta za javno zdravlje (IJZ) i Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, ali da u kući redovno treniraju i održavaju fizičku spremu.

On je kazao da ima mnogo dobrih vježbi koje mogu da se rade kući i posluže da se održi nivo fizičke spreme.

“Dobro je ko ima traku za trčanje i sobno biciklo, ali se i dvorištu i sobi mogu raditi korisne vježbe. Moramo se prilagoditi uslovima i odraditi trening u trajanju barem od 45 minuta“, kazao je Kopitović agenciji MINA.

Osvajač medalja na evropskim i svjetskim prvenstvima, istakao je da je trening profesionalnim sportistima jako bitan, ali da u vrijeme izolacije i borbe sa epidemijom koronavirusa i nije najbitniji.

“Biće treninga, takmičenja i medalja, ali sada je najvažnije da svi zajedno pobijedimo ovog nevidljivog neprijatelja. To možemo samo ako se pridržavamo izrečenih mjera. Ostani doma!“, kazao je Kopitović.

On je pohvalio pozeze Vlade, Ministarstva zdravlja, IJZ i NKT, navodeći da su odradili fenomenalan posao u suzbijanju i prevenciji bolesti sa kojom se suočio cijeli svijet.

Najčitanije