fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaKK Podgorica: Posvećeni ne samo rezultatu seniora već i stvaranju igrača

KK Podgorica: Posvećeni ne samo rezultatu seniora već i stvaranju igrača

Podgorica, (MINA) – Košarkaški klub Podgorica ne misli samo na seniorski tim i nije opterećen rezultatima već želi da predstavlja bazu iz koje će izlaziti reprezentativci, saopšteno je iz tog kluba.

Podgorički klub, koji je početkom sedmice promovisan u člana ABA druge lige, objavio je da je u tom cilju dogovorio saradnju sa KK Play off.

Prema toj saradnji, talentovani dječaci iz tog kluba biće dio Podgorice u mlađim takmičarskim kategorijama.

Direktor KK Podgorica Zoran Vujičić naglasio je da će ta dva kluba imati jedan cilj – zajedničkim snagama stvaraće nove talente.

“Želja nem je da pokažemo da, osim prvog tima, naš klub veliku pažnju posvećuje i mlađim selekcijama. Na obostrano zadovoljstvo potpisali smo ugovor o saradnji sa KK Play off iz Podgorice. Radi se o klubu koji je protekle dvije decenije prepoznat po stvaranju talenata, a sada želimo da zajedničkim snagama uz najbolje moguće uslove doprinesemo boljem i bržem razvoju mladih igrača” kazao je Vujičić na konferenciji za novinare,.

Prema njegovim riječima, zahvaljujući saradnji sa KK Play off biće oformljene ekipe u svim uzrasnim kategorijama, koje će se takmičiti u Crnogorskoj ligi.

“Smatramo da tim potezom jasno pokazujemo da naš fokus nije usko usmjeren na prvi tim i ono što nas očekuje u debitantskom nastupu u regionalnom takmičenju, već želimo da proširimo bazu i okupimo što više talenata”, kazao je Vujičić.

On je saopštio da će sa djecom raditi Zoran Vukčević, Marko Vukašević i Stefan Miličković, kao i da će uskoro biti poznata imena još nekoliko trenera.

Vujičić je najavio da će klub na čijem je čelu u gotovo svim djelovima grada formirati besplatu školu košarke, odnosno članarinu za sve selekcije.

“Podgorica od narednog mjeseca kreće sa besplatnom školom košarke, a koliko nam je važno da na pravi način u ovaj sport uvedemo što više klinaca najbolje potvrđuje i podatak da će upravo najmlađi, baš poput prvotimaca, imati priliku da treniraju u Bemax arena, gdje će imati uslove poput profesionalaca”, rekao je Vujičić.

Prema njegovim riječima, školu košarke, osim u Bemax areni, organizovać i u dijelu grada preko Morače, Zabjela, Zlatice i Starog aerodroma.

Trener Podgorice, Zoran Kašćelan, kazao je da imaju vrhunske uslove za rad i da se maksimalno vodi računa zbog novonastale situacije sa virusom.

“Naša seniorska ekipa ima jasan cilj da razvija mlade igrače, odnosno crnogorske talente, a ovo je dobra priča da se proširi baza. Imamo sjajne uslove, velika stvar je da je članarina besplatna, a kvalitet će sam isplivati”, kazao je Kašćelan.

Prema njegovim riječima, ABA liga je neplanirano došla, ali da to ne mijenja ambicije.

“Nije lak prelazak iz juniorskog u seniorski staž. Imaćemo, uz regionalno takmičenje, priliku da igramo Prvu i B ligu, što će doprinijeti da svi imaju veliki broj mečeva, tako da je na nama da radimo i koristimo maksimalno idealne uslove”, rekao je Kašćelan.

Predsjednik košarkaškog kluba Play Off, Zoran Vukčević podsjetio je da je klub osnovan 2003. Godin i da u njemu svakodnevno trenira oko 60 dječaka raznih uzrasta.

Prema njegovim riječima, pionirske selekcije tog kluba su tri puta bile prvaci države 2011, 2012. i 2015. godine.

“U 2016. godini juniorska selekcija je otišla za stepenik više u odnosu na prethodnu godinu i osvojila treće mjesto u državi. Pored tih rezultata, Play Off je redovan učesnik superlige i završnih turnira pionirske, kadetske i juniorske lige Crne Gore”, rekao je Vukčević.

On je naglasio da se značajan broj igrača koji su ponikli u klubu u prethodnom periodu istakao kao nosioci igre crnogorskih reprezentativnih selekcija na brojnim međunarodnim takmičenjima.

“To je još jedan dokaz profesionalnosti i kvaliteta rada u našem klubu. Naša želja je da djeca budu usmjerena na pravi način i pripremljena za sve izazove koje nosi ozbiljno i profesionalno bavljenje sportom, i da u doglednoj budućnosti članovi kluba postanu nosioci igre crnogorske reprezentacije”, rekao je Vujičić.

Prema njegovim riječima, opredjeljenje KK Play Off je kvalitetan izbor i promocija sportista kao ključni zadatak u savremenom sportu.

On smatra da je saradnja sa Podgoricom od izuzetnog značaja.

“Kroz fuziju naš klub će postati dio sistema koji je u ne samo u Crnoj Gori prepoznat kao sistem u kome sportisti imaju sve neophodne preduslove za kvalitetan rad i napredak. Ubijeđeni smo da ćemo ovakvom integracijom dvije lijepe sportske priče za veliki broj djece obezbijediti najbolje uslove po najvećim svjetskim standardima”, rekao je Vukčević.

On je kazao da se, nakon četiri godine provedene u mlađim selekcijama Reala, Stefan Vukčević vratio u Crnu Goru i postao član KK Podgorica.

“Očigledno drugačiji put. Poslije četiri godine u Realu i mogućnosti da ostane tamo i izbora nekoliko španskih klubova odlučili smo se za KK Podgorica. To najbolje potvrđuje koliko vjerujem ovom klubu u razvoju sa mladim igračima, posebno u tom segment na putu između juniora i seniora i vjerujem da je ovo pravi potez za Stefana”, rekao je njegov otac, Zoran Vukčević.

Najčitanije