-2.9 C
Podgorica
January 28, 2021.
Naslovnica Mina Sport Košarka Kašćelan: Cilj razvoj mladih igrača

Kašćelan: Cilj razvoj mladih igrača

Podgorica, (MINA) – Primarni cilj Košarkaškog kluba Podgorica je razvoj mladih igrača, kazao je trener novog člana ABA druge lige, Zoran Kašćelan.

On je istakao da se, iako je većina sportista u ljetnjim mjesecima, u KK Podgorica vrijedno radi.

“Zbog dobro poznate situacije sa koronavirusom i odlaganjem FIBA takmičenja za mlade, mi treniramo punom parom. Naši igrači kadetskog i juniorskog uzrasta, uz par seniora su već dva mjeseca u pogonu, gdje za cilj imamo prije svega njihov individualni napredak”, kazao je Kašćelan.

On je im Bemax arena omogućava da i po najvećim vrućinama treniraju normalno i da momci napreduju iz dana u dan.

“Imamo otvorena vrata za svakog mladog talentovanog igrača, da ovaj period između sezona iskoristimo za probe i procijenimo njihov kvalitet. Sredinom mjeseca idemo na kraću pauzu i za početak avgusta je zakazan start priprema za seniorski tim”, rekao je Kaćelan.

On je podsjetio da je klub prošle sedmice promovisao prva pojačanja – Stefana Vukčevića, Janka Bulajića, Pavla Titića, Čedomira Žižića i Nikolu Miloševića.

“Cilj nam je da dovedemo najbolje mlade crnogorske igrače čiji potencijal i spremnost na rad i odricanja se podudaraju sa našom vizijom. Siguran sam da smo na dobrom putu jer se igrači iz velikih klubova i poznatih košarkaških akademija odlučuju da dođu kod nas”, rekao je Kašćelan.

Prema njegovim riječima, Podgorica ima uslove za rad na najvećem mogućem nivou po evropskim standardima.

“Siguran sam da će i rad biti maksimalno stručan i da će svaki od igrača biti do detalja analiziran. Seniorski tim će biti kombinacija juniora, mladih seniora koji su tek zakoračili na tu scenu i nekolicine iskusnijih igrača. Svjesno smo da će trebati vremena da se svi naviknu na nove uloge, ali sam optimista da ćemo uz dobar rad ići naprijed”, rekao je Kašćelan.

On je najavio da će Podgorica u novoj sezoni igrati tri seniorske lige.

“Velika stvar za naš klub je učešće u ABA2 ligi, koja je mnogo zahtjevno takmičenje i veliki izazov za naš mladi tim. Uz Erste ligu koja nam je prioritetno takmičenje igraćemo i Drugu ligu da bi pretežno juniori imali više utakmica protiv starijih igrača što im može puno značiti”, rekalo je trener Podgorice.

On je istakao da je mladim igračima potrebno vrijeme i strpljenje.

“Za svaki uspjeh je potrebno vrijeme. Pogotovo u radu sa mladim igračima. Mnogo je važna njihova povratna informacija. Sam talenat i uslovi za rad koje imamo nijesu garancija uspjeha. Moraju se maksimalno posvetiti tom poslu, živjeti košarku 24 sata da bi se stiglo do najvećeg nivoa sa ciljem da budemo odskočna daska za igrače koji bi kasnije igrali najveći nivo košarke”, rekao je Kašćelan.

On je uvjeren da će priča novog člana ABA druge lige biti projekat od značaja i za crnogorsku košarku.

“Siguran sam da ćemo biti istrajni u ideji da nekad i na uštrb rezultata istrpimo dječje bolesti koje svaki mladi igrač ima. Isto tako želimo da iz ovog projekta koristi ima i naša reprezentacija i da stvaramo igrače koji bi u skorije vrijeme došli i do seniorske reprezentacije”, rekao je Kašćelan u intervjuu objavljenom na zvaničnim stranicama društvenih mreža KK Podgorica.

Najčitanije

Mijović nije više trener Budućnost Volija

Podgorica, (MINA) - Petar Mijović nije više trener Budućnost Volija, saopšteno je iz podgoričkog...

Uniks slavio u Baru