fbpx
NaslovnicaMina SportKadeti na EP na Malti

Kadeti na EP na Malti

Podgorica, (MINA) – Kadetska vaterpolo rerepzentacija Crne Gore, igrači do 17 godina, od 12. do 19. septembra učestvovaće na Evropskom prvenstvu na Malti, saopšteno je iz Vaterpolo plivačkog saveza.

Crnogorski vaterpolo na tom takmičenju, odlukom trenera Milana Ćirovića, predstavljaće 15 igrača.

Nastupiće Andrija Bjelica, Danilo Dragović, Vladan Vukićević, Neđo Baštrica, Mlađan Janović, Pavle Krivokapić, Miloš Vukšić, Balša Vučković, Dušan Vuković, Lazar Vukićević, Dnilo Krivokapić, Marko Bošković, Krsto Tomašević, Nemanja Moračanin i Meldin Hadžić.

U stručnom štabu su još treneri Nikola Mijanović i Miodrag Mirović i fizioterapeut Ivan Borović.

Crnogorski sudija na šampionatu biće Veselin Mišković.

Crnogorska selekcija igraće u grupi A sa Ukrajinom (12. septembar, 9.00), Holandijom (13. septembar, 16.20) i Italijom (14. septembar, 11.40).

U grupi B rivali su selekcije Španije, Hrvatske, Malte i Rumunije, u grupi C igraće Mađarska, Rusija, Njemačka i Bjelorusija, dok su u grupi D reprezentacije Srbije, Grčke, Gruzije i Turske.

Pobjednici grupa plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe igrati osminu finala.

Trener Ćirović kazao je da njegove izabranike čeka izuzetno zahtjevno takmičenje.

“Momci su radili dobro na završnim pripremama, iako zbog bolesti ekipe nijesmo mogli da učestvujemo na turniru u Mađarskoj koji bi bio prava provjera pred ovo veliko takmičenje. Odradili smo nekoliko sparing mečeva sa selekcijom Hrvatske, ali u dobrom raspoloženju čekamo start šampionata. Dobro je što na startu igramo, bar na papiru, sa lakšom selekcijom, to jest Ukrajinom”, rekao je Ćirović.

On smatra da će najbitniji meč biti sa Holandijom, navodeći da bi tom pobjedom osigurali lakšeg rivala u osmini finala.

“Italija je jedan od favorita za medalju, ali sigurno da sa dobrim pristupom i maksimalnim angažovanjem, možemo i tu do dobrog rezultata. Glavni cilj je plasman u četvrtfinale, među osam najboljih. U toj fazi sve selekcije su izuzetno jake i svaka cilja medalju, a potrebno je i sreće. Ali, idemo meč po meč”, poručio je trener Ćirović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije