fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaJovanović: Pružiti jak otpor favoritu

Jovanović: Pružiti jak otpor favoritu

Podgorica, (MINA) – Rusija je favorit, ali će crnogorska reprezentacija, iako oslabljena i bez selektorke Jelene Škerović, uraditi sve da joj se supristavi na pravi način, kazala je kapitenka Milica Jovanović.

Crna Gora i Rusija odigraće sjutra u Podgorici utakmicu prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Crnogorska selekcija biće oslabljena neigranjem Jelene Dubljević i Snežane Aleksić, a početak kvalifikacija propustiće i selektorka Jelena Škerović.

Jovanović je naglasila da je uprkos personalnim problemima cilj plasman na Eurobasket, ali da će posao biti izuzetno težak.

“Okupili smo se za ovaj kvalifikacioni prozor sa jako podmlađenom ekipom, naravno da će faliti iskustvo Škerović i Aleksić, ali ono što donose mlađe košarkašice je jedna velika energija, jedna velika borbenost, želja za radom, za pobjedama i mi ćemo to iskoristiti na najbolji mogući način”, rekla je Jovanović.

Ona je naglasila da su upoznate sa kvalitetom Rusije i da znaju kako su igrale na Evropskom prvenstvu.

“Smatram da jakom odbranom, smirenošću i donošenjem pravih odluka, što nam je bio problem na Eurobasketu, možemo da odigramo jedan jako dobar meč i sigurno da nećemo dozvoliti nikom na našem terenu da se poigrava. Igramo bez selektorke, koja će sigurno nedostajati, ali vjerujemo pomoćnicima Albertu i Vladu i vjerujem da je ona prenijela svoju taktiku i očekujem jedan jako dobar meč”, rekla je Jovanović.

Ona je naglasila da je svakako utakmica kod kuće najbitnija i da moraju ući rasterećno.

“To je neka naša prednost. Mislim da niko u Evropi ne očekuje ništa veliko od nas u ovom meču, pogotovo zato što Jelena Dubljević nije tu, međutim vjerujem da imamo neke adute i da možemo da odigramo jedan jako dobar meč”, rekla je Jovanović.

Pomoćnik Škerović, Alberto Antunja, očekuje težak meč, navodeći da je Rusija od posljednjih 17 utakmica izgubila samo tri.

“Igrali su četvrtfinale Eurobasketa. Imaju dobru generaciju, odlično igraju i neće biti lak meč za nas. Ipak mi se pripremamo veoma dobro, košarkašice su uzbuđene što opet igraju kod kuće, imaćemo našu šansu na meču”, rekao je Antunja.

On je istakao da je u kontaktu sa Jelenom Škerović već dva mjeseca i da su pripremali utakmicu.

“To što je kovid pozitivna neće promijeniti stvari. Ona vjeruje u mene, mi vjerujemo u košarkašice i mislim da znaju dobro kako želimo da igramo, sve će biti isto, igraćemo sa istom energijom. Svi znamo koji je naš cilj i zašto se borimo”, rekao je Antunja.

Duel u Bemax areni počeće u 18 sati i 30 minuta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije