fbpx
Naslovnica Mina Sport Goranović sjutra nastupa u bacanju diska

Goranović sjutra nastupa u bacanju diska

Tokio, (MINA) – Crnogorska atletičarka Marijana Goranović nastupiće sjutra u bacanju diska na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Dvostrukoj evropskoj vicešampionki biće to treći nastup na Igrama, nakon što je na najvećoj smotri sporta osoba sa invaliditetom učestvovala i 2012. u Londonu i četiri godine kasnije u Rio de Žaneiru.

Goranović je u Tokiju nastupala i u bacanju kugle i nastup završila kao desetoplasirana.

U spojenim kategorijama F40-41 prijavljeno je 13 takmičarki, a Goranović ima 11. rezultat.

Foto: MINA

Goranović je kazala da očekuje izuzetnu konkurenciju, ali i da vjeruje u bolji nastup nego u bacanju kugle.

“Očekujem prije svega da popravim utisak sa prethodnog takmičenja u bacanju kugle. Svjesna sam težine zadatka i da će biti teško izboriti se za finale, odnosno za još tri hica. Želja je da popravim lični rekord ili budem na nivou svog najboljeg rezultata”, kazala je Goranović agenciji MINA.

Govoreći o konkurenciji kazala je da se radi se o ozbiljnim šampionkama, od kojih neke godinama dominiraju u bacačkim disciplinama.

“Nijesam pod pritiskom, jedva čekam da počne takmičenje. Želim da pružim maksimum i pokažem da je takmičenje u kugli bilo sam jedan loš dan. Očekujem dobar nastup”, rekla je Goranović.

Takmičenje u bacanju diska, u spojenim kategorijama F40-41, počeće u devet sati i 30 minuta po japanskom, odnosno sedam sati ranije po crnogorskom vremenu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije