fbpx
NaslovnicaMina SportGlavni grad ustupio zemljište za atletski stadion

Glavni grad ustupio zemljište za atletski stadion

Podgorica, (MINA) – Glavni grad ustupio je Atletskom savezu Crne Gore (ASCG) 35.000 metara kvadratnih građevinskog zemljišta za izgradnju atletskog stadiona i poslije 40 godina donekle ispravio nepravdu prema atletici, saopšteno je iz te asocijacije.

Navodi se da ta odluka Skupštine Glavnog grada ima istorijski karakter za atletski sport u Crnoj Gori.

Atletski savez podsjeća da je bez atletske staze u Podgorici već 40 godina, nakon što je izbrisana tokom rekonstrukcije stadiona Budućnosti.

“Od samostalnosti Crne Gore i dolaskom na čelo ASCG Milorada Vuletića aktivno se krenulo u projekat -Izgradnja atletske staze u Podgorici. Obećanja su postojala i na osnovu toga je ASCG od Svjetske atletske federacije svojevremeno dobio i poziciju za grant od 400 hiljada USD”, piše u saopštenju.

Navodi se da poslije toliko godina zahtjeva viziju da glavni grad treba da ima takav objekat imao je jedino gradonačelnik Ivan Vuković.

“On je reagovao i za samo nekoliko mjeseci po zahtjevu ASCG pretočio ga u realnost, shvatajući da atletika kao bazični sport može koristiti razvojno i za sve ostale sportove i dokazujući da je samouprava glavnog grada posvećena izgradnji sportske infrastrukture”, piše u saopštenju ASCG.

Navodi se da izgradnjom tog objekta glavni grad i crnogoska atletika će dobiti izuzetan razvojni atletski zamah i sigurno ubrzo biti prepoznata kao respektabilna atletska sila.

“ASCG očekuje da će se u ostvarenju tog dugogodišnjeg sna na dobrobit svih građana, uključiti i Ministarstvo sporta, kao i Vlada Crne Gore preko kapitalnog budžeta, a sve zbog javnog interesa. Slijedi izrada glavnog projekta po osnovi idejnog rješenja na osnovu kojeg je i usvojena odluka o ustupanju zemljišta na korišćenje”, piše u saopštenju ASCG.

Najčitanije

institut simo milosevic

Rakčević spreman da državi proda akcije Instituta Igalo za pet miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Privrednik Žarko Rakčević, koji je i jedan od manjinskih akcionara Instituta...