fbpx
NaslovnicaMina SportFudbalBudućnost za duplu krunu, Dečić za prvi trofej

Budućnost za duplu krunu, Dečić za prvi trofej

Podgorica, (MINA) – Fudbaleri Budućnosti i Dečića odigraće sjutra u Podgorici finalni meč Kupa Crne Gore.

Budućnost, koja je osvojila titulu prvaka, želi prvu duplu krunu, a Dečić prvi trofej u klupskoj istoriji.

Trener Dečića, Edis Mulalić kazao je da u klubu iz Tuzi ni u najluđim snovima nijesu mogli da sanjaju ovu sezonu.

“Kada u nešto vjeruješ i radiš posvećeno desi se to da igraš najvažniju utakmicu u državi, protiv najjačeg i najvećeg kluba u zemlji”, rekao je Mulalić.

Prema njegovim riječima, istorijski rezultati zasluga su svih u klubu.

“Kada svi, od ekonoma, preko čovjeka koji stoji na kapiji stadiona, uprave, članova stručnog štaba i fudbalera dišu kao jedan, onda od Druge lige za godinu dana dođete u situaciju da se borite za trofej u Kupu i da igrate u Evropi”, rekao je Mulalić.

On je istakao da za Dečić samo učešće u finalu predstavlja trijumf.

“Ipak, kada dođeš dovde – nastavljaš da se boriš, nadaš se, pokušaš da uradiš sve kako bi osvojio trofej. Sve ćemo to uraditi, ali moramo biti realni. Budućnost je favorit”, poručio je Mulalić.

Kapiten Dečića, Džonatan Drešaj kazao je da je svjestan da njegovu ekipu čeka težak posao, ali da ne gubi nadu u pobjedu protiv Budućnosti.

“Plasman u finale je veliki uspjeh za nas sve. Igramo protiv najbolje ekipe u Crnoj Gori i daćemo sve da ostvarimo pozitivan rezultat. Borićemo se. Jedna greška dovoljna je da riješi finale. Vidjećemo. Nadam se da će neki od ključnih faktora biti na našoj strani”, rekao je Drešaj.

Trener Budućnosti, Mladen Milinković kazao je da na njegovom timu malo veći pritisak.

“Favoriti smo, osvojili smo titulu, napravili veliku bodovnu prednost i postavili neke nove rekorde, a sve to nas dodatno obavezuje u Kupu. Motiva neće faliti. Od samog starta govorimo da ćemo pokušati da budemo prva generacija Budućnosti koja je stigla do duple krune”, rekao je Milinković.

On očekuje od igrača da pruže maksimum i da se nada da će to biti dovoljno da ostvarimo željeni rezultat.

“Ne znam hoće li igra biti dominantna, ali u krajnjem to sada nije toliko ni presudno. Što kažu neki veliki treneri: Finala se igraju da se osvoje, a ne da se ostavi lijep utisak”, rekao je Milinković.

Kapiten Petar Grbić kazao je da Budućnost preuzima ulogu favorita, navodeći da je poznato šta znači u Crnoj Gori i što je bila u staroj Jugoslaviji.

Zna se što se od nas očekuje i na nama je da to realizujemo na terenu. Kada smo raspoloženi, kada igramo kako možemo, mislim da nema ekipe koja može da nam parira na domaćoj sceni. Isto tako, svjesni smo i da se za trofej borimo protiv nezgodnog tima. Prostudirali smo njihove vrline i mane. Neće biti tajni. Mnogo je detalja koji mogu da odluče, ali smo spremni maksimalno. Očekujem da podignemo i drugi pehar u sezoni”, rekao je Grbić.

Utakmica na Gradskom stadionu počeće u 20 sati i 30 minuta.

Sudijsku četvorku predvodi Mileta Šćepanović.

Asistiraće mu Milutin Đukić i Nikola Radulović, dok će ulogu četvrtog sudije obavljati Predrag Radovanović.

Najčitanije

Borusija u finalu Lige šampiona

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Borusije iz Dortmunda plasirali su se u finale Lige evropskih...