fbpx
NaslovnicaMina SportFudbalDuel Liverpula i Atletika uticao na porast broja zaraženih

Duel Liverpula i Atletika uticao na porast broja zaraženih

Podgorica, (MINA) – Revanš meč osmine finala Lige šampiona, između Liverpula i Atletika iz Madrida, mogao bi da bude jedan od događaja koji su uticali na porast broja zaraženih koronavirusom u Engleskoj, kazao je direktor gradskog zavoda za javno zdravlje Metju Eštontom.

Ranije je utvrđeno da je meč Atalante i Valensije u Milanu doprineo širenju koronavirusa u Italiji.

Ešton smatra da je bila velika greška što je utakmica sa madridskim timom odigrana.

“Možda nadležni organi u tom trenutku nijesu shvatili ozbiljnost situacije. Meč sa Atletikom mogao bi da bude jedan od događaja koji su uticali na porast broja zaraženih u Liverpulu. Definitivno će taj događaj biti tema istraživanja, kako bismo nešto naučili i da ne bismo ponovili slične greške”, rekao je Ešton za Gardijan.

Utakmica na Enfildu odigrana je 11. marta pred 54 hiljade navijača.

Ešton podsjeća da je do tog dana bilo samo šest potvrđenih slučajeva koronavirusa u Liverpulu.

Prema njegovim riječima, iz Madrida, koji je već tada bio žarište, u Englesku je doputovalo oko tri hiljade navijača Atletika.

Bivši regionalni direktor Javnog zdravstva za sjeverozapadnu Englesku, Džon Ešton ocijenio je da je na Enfildu tog dana potencijalno odjeknula nova “biološka bomba”.

“Dopustili smo da tri hiljade navijača dođe sa područja u kome je zaraza već buknula i to je u osnovi bilo pogrešno. Isto važi i za argument da događaji na otvorenom ne predstavljaju pretnju. Nadam se da nisam u pravu, ali vjerujem da je te noći nanijeta velika šteta”, rekao je Ešton.

Do sada je zvanično zabilježeno 309 slučajeva koronavirusa u Liverpulu, sa čak 21 smrtnim ishodom.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...