fbpx
NaslovnicaMina SportCrnogorski vaterpolisti na EP u Portugalu

Crnogorski vaterpolisti na EP u Portugalu

Podgorica, (MINA) – Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, igrači rođeni 2006. i mlađi, učestvovaće na Evropskom prvenstvu, koje će od 4. do 12. jula biti odigrano u Portugalu, saopšteno je iz Vaterpolo plivačkog saveza.

Crnogorski vaterpolisti, koje sa klupe predvodi Veljko Uskoković, igraće u grupi A sa Rusijom (4. jula), Portugalom (5. jul) i Njemačkom (6. jul).

U grupi B su Italija, Malta, Španija i Rumunija, u grupi C igraće Srbija, Grčka, Francuska i Turska, dok su rivali u grupi D Mađarska, Hrvatska, Gruzija i Poljska.

Prvoplasirane selekcije iz sve četiri grupe igraće četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane igrati osminu finala.

Crnogorski vaterpolo u Portugalu predstavljaće Danilo Kašćelan, Draško Samardžić, Danilo Stupar, Tadija Matijašević, Ilija Kojičić, Strahinja Gojković, Ivan Marković, Srđan Janović, Ivan Roman Reichel, Petar Popović, Milos Milinić, Pavo Vičević, Nemanja Baćović, Nikola Petrović i Nikola Bilafer.

Trener Uskoković kazao je da njegovi izabranici motivisani sjajnim rezultatom seniorske reprezentacije, a željni dokazivanja, jedva čekaju početak Evropskog prvenstva.

“To je prvo veliko takmičenje za ovo godište, i želimo da se na pravi način pokažemo na evropskoj sceni. Turnir u Budvi je pokazao da imamo pravo da se nadamo dobrom rezultatu. Ići ćemo korak po korak, a prvi je Rusija koja ima kvalitet”, kazao je Uskoković.

U stručnom štabu, pored Uskokovića, su još pomoćni treneri Aleksandar Aleksić i Marko Franeta, doktor Đorđe Klajn i predstavnik saveza Dragan Samardžić.

Mečeve na šampionatu sudiće i crnogorski sudija Božidar Đurašković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije