Naslovnica Mina Sport Adžić: Rukomet poslije 50 dana ponovo u dvorani

Adžić: Rukomet poslije 50 dana ponovo u dvorani

Podgorica, (MINA) – Trener rukometašica Budućnosti Dragan Adžić kazao je da mu je drago što se, nakon 50 dana, rukomet vraća u sportske dvorane.

Podgoričke rukometašice nastavile su danas treninge, nakon prekida zbog pandemije koronavirusa.

Adžić se zahvalio građanima Crne Gore koji su odnosom prema propisanim mjerama doveli u stanje da se crnogorski sportisti među prvima u Evropi vrate na borilišta.

“Raduje što će danas snimci iz sportskih dvorana ići u domove, a ne snimci iz bolnica, a to je velika stvar. Dugujemo veliku zahvalnost svima onima koji su bili u prvoj zoni borbe protiv koronavirusa. Mi ćemo ispoštovati sve što se od nas traži, ali nam je drago da smo uspjeli, nakon 50 dana, da se vratimo u dvoranu”, rekao je Adžić.

On je istakao da vjeruje da će dočekati i dan kada će se vratiti normalnoj rukometnoj igri.

“Ovo što se dešava nas raduje u smislu da bi u septembru mogli da igramo rukomet. Odnosno, postoji šansa da sezonu nastavimo četvrtfinalem Lige šampiona u Budimpešti i onda iskoristimo jedinstvenu priliku i praktično u jednoj sezoni igramo dva fajnal-fora”, rekao je Adžić.

On je podsjetio da Budućnost do 3. septembra nema zvaničnu utakmicu.

“Radićemo do 1. juna, kada će dobar dio djevojka dobiti slobodno. Mlađe će nastaviti sa radom.
Za 13. jul zakazan je početak pripremama za nastavak ove i narednu sezonu”, rekao je Adžić

Kapiten Milena Raičević kazala je da su sve igračice srećne što su ponovo zajedno u sportskoj sali.

“Naravno da ćemo poštovati sve prompisane mjere. Uželjeli smo se terena, jesmo radile individualno tokom pauze, vjerujem da ćemo brzo ući i u sportski centar Morača”, rekla je Raičević.

Komentarišući mogući nastavak takmičenja u Ligi šampiona i eventualne četvrtfinalne duele protiv danskog Esbjerga, Raičević je kazala da se još ništa ne zna.

“Voljeli bi da se odigra četvrtfinale i da se domognemo finalnog turnira. Još smo na čekanju. Polako ćemo ulaziti u treninge i pripremati se za četvrtfinale i finalni turnir ako ga bude. Ako ne, onda za narednu sezonu”, rekla je Raičević.

Najčitanije