NaslovnicaMINA ServisiMINA OTSTelekom Electronic Beats lansira virtuelni svijet „Beatland“ na Robloxu

Telekom Electronic Beats lansira virtuelni svijet „Beatland“ na Robloxu

Telekom Electronic Beats (TEB) ulazi u metaverzum i danas će lansirati virtuelno klupsko iskustvo „Beatland“ na online platformi Roblox (NYSE: RBLX). Deutsche Telekom, koji je u Crnoj Gori prisutan preko Crnogorskog Telekoma, prva je telekomunikaciona kompanija u svijetu koja je stvorila virtuelno iskustvo u metaverzumu Roblox.

Lansiranje Beatland-a otvoriće set čuvenog DJ-a i producenta Borisa Brejche,  koji će u virtuelnom klubu nastupati od 22. do 24. aprila. Osim uživanja u muzici, posjetioci Beatland-a mogu kupovati digitalne artikle u prodavnici ploča i gledati kratke, animirane filmove odabranih umjetnika u virtuelnom bioskopu.

Događaji u metaverzumu

Boris Brejcha, DJ koji je nastupao širom Europe, SAD-a i Južne Amerike, biće iza DJ pulta u klubu Beatland u formi svog avatara na svakih sat vremena od petka, 22. aprila, do nedjelje, 24. aprila. „Clubbing danas spaja realno i virtuelno. Svi mi težimo inovacijama u kulturi noćnog života, i zaista sam uzbuđen što mogu da komuniciram sa zajednicom i puštam svoj set kao avatar u metaverzumu Beatland Telekom Electronic Beats-a”, objašnjava Brejcha.

Svijet Beatland-a razvili su The Gang iz Švedske, jedan od vodećih svjetskih kreatorskih studija u Robloxu, u saradnji sa Art Direction i Design Studio Yukiko iz Berlina, kao i umjetnikom animatorom Jackom Sachsom. Tim je blisko sarađivao i sa njemačkim udruženjem za dobrovoljnu samoregulaciju pružaoca digitalnih medijskih usluga, kako bi stvorio virtualni svijet dizajniran sa bezbjednošću kao najvažnijim ciljem. Kao rezultat toga, iskustvo metaverzuma okuplja mlade ljude iz cijelog svijeta koji žele da muzičku kulturu dožive na potpuno nov način.

Interakcija i gejmifikacija

Posjetioci Beatland-a se mogu i aktivno uključiti u samu igru preuzimanjem različitih poslova u virtuelnom noćnom klubu, pa se u formi svojih avatara mogu oprobati kao menadžeri prodavnice ploča, promoteri ili izbacivači u klubu. Mogu kupovati i različitu odjeću za svoje avatare i razne digitalne artikle (“verch”) u prodavnici ploča i u Telekom Shopu, uz zarađene Beat Coins, virtuelnu valutu koja se zarađuje kroz različite aktivnosti unutar Beatland-a. Prihodi prikupljeni prodajom verch-a koristiće se za proširenje i poboljšanje cjelokupnog svijeta Beatland-a. Posjetioci bioskopa mogu pogledati kratke filmove Haein Kim i Aleksandre Bokove, koji podižu svijest o društveno relevantnim temama.

„S TEB-om smo na mjestu susreta kulture i tehnologije već više od 20 godina, i jako sam ponosan što smo uspjeli da idemo u korak sa dinamikom kreativnih industrija, dok smo zadržali početni karakter programa. Jedna od najuzbudljivijih inovacija u ovom trenutku definitivno je metaverzum i ponovno otkriveni trend avatara i virtuelnog muzičkog iskustva”, objašnjava Wolfgang Kampbartold, potpredsjednik međunarodnih komunikacija u Deutsche Telekomu. „Uz sjajan kreativni tim uspjeli smo da stvorimo jedinstveni virtuelni prostor koji želimo da koristimo i za klupska dešavanja u budućnosti, kako bismo nadopunili naše programe iz stvarnog svijeta. Jako sam uzbuđen što ću moći da vidim kako će publika ispuniti naš virtuelni klub životom i radujem se ovom novom iskustvu.”

Više informacija o događaju dostupno je na sajtu https://www.electronicbeats.net/live2022/

kontakt pošiljaoca: [email protected]

Najčitanije