fbpx
NaslovnicaInfografikeCRNA GORASpaić i Rajković najbolji

Spaić i Rajković najbolji

Podgorica, (MINA) – Paraolimpijac Miloš Spaić i Maja Rajković proglašeni su za najbolje atletičare Trofeja Podgorice, trećeg mitinga bacača za osobe sa invaliditetom.

Spaić je u bacanju kugle, u spojenim kategorijama F11-13 (osobe sa smetnjama vida) ostvario hitac 11,32 metara, koji po tablicama Svjetske paraatletske federacije vrijedi 759 bodova.

“Zadovoljan sam rezultatom, osvojen je jedan trofej u našoj bazi u Podgorici. To je bilo prvo od četiri takmičenja koja me očekuju ove sezone i svakako dobra uvertira pred sankcionisane mitinge u Parizu, Srbiji i Tunisu. Rezultati sa tih takmičenja bilježiće se na međunarodnom nivou“, rekao je Spaić agenciji MINA.

On je kazao da na mitingu nije bacao kuglu sa kojom trenira i da smatra da nije došlo do promjene rekvizita da bi i rezultat bio bolji.

“Na naredna tri takmičenja potrudiću se da poboljšam svoj lični rekord i sezonu završim sa što boljim rezultatom”, kazao je Spaić.

U istoj disciplini, u spojednim kategorijama F40-41 (osobe niskog rasta), najbolji su bili Ermin Slaković i Marijana Goranović.

Slaković je kuglu bacio 6,67 metara.

Kao drugoplasirani završio je Marko Terić (6,44), dok je treći bio njegov brat Vlado Terić (6,07).

Paraolimpijka Marijana Goranović do zlatnog odličja došla je hicem od 6,17 centimetara.

Goranović je u istoj konkurenciji bila najuspješnija i u bacanju diska sa rezultatom 19,67 metara.

U muškoj konkurenciji, najbolji je bio Marko Terić sa rezultatom 13,63 metra. Drugoplasirani je bio Vlado Terić hicem od 12,84 metra.

Odličan nastup imala je Maja Rajković, u koplju u kategoriji F 54-56 (bacanja iz specijalizovane stolice), koji je završila hicem od 12 metara i 86 centimetra. Taj rezultat po tablicama vrijedi 559 bodova.

U muškoj konkurenciji trijumfovao je Radmilo Baranin hicem od 21 metar i 12 centimetara.

Kao drugoplasirani završio je Danilo Gojković (20,63), dok je treći bio Nedžad Pepić (13,92).

Baranin je bio najuspješniji i u bacanju kugle hicem od 9,24, a taj rezultat po tablicama vrijedi 624 boda.

Drugoplasirani Pepić kuglu je bacio 6,40 metara.

Trener reprezentacije Veljko Čegar kazao je da je zadovoljan postignutim rezultatima na Trofeju Podgorice, navodeći da je bilo ličnih rekorda, računajući rezultate na nesakcionisanim takmičenjima.

“Baranin je popravio rezultat ostvaren u italijanskom Jezolu u bacanju kugle (9,24), Rajković je bacila koplje 12.86, a Spaić kuglu 11,32 metra. To su tri navrednija rezultata Trofeja Podgorice”, kazao je Čegar.

On je istakao da je Trofej Podgorice crnogorskim atletičarima poslužio kao priprema za nastup na sankcionisanim paraatletskim takmičenjima u nastavku sezone.

“Rajković i Spaić nastupiće početkom juna na Gran pri mitingu u Parizu. Učestvovaćemo i na Otvorenom prvenstvu Srbije 18. i 19. juna, a Spaića krajem juna očekuje i nastup na Gran priju u Tinisu. Ostaje žal što nema velikog takmičenja ove godine”, rekao je Čegar.

Organizatori mitinga, koji je održan na poligonu Resursnog centra za djecu i mlade Podgorica, bili su Paraolimpijski komitet i Atletski klub osoba sa invaliditetom Vihor.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije