NaslovnicaMINA ServisiMINA OTSKOMPANIJI DOMEN DODJELJENE DVIJE NAGRADE ZA DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANJE

KOMPANIJI DOMEN DODJELJENE DVIJE NAGRADE ZA DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANJE

DoMEn d.o.o., kompanija koja upravlja crnogorskim nacionalnim internet domenom .ME, je dobitnik dva priznanja za društveno odgovorno poslovanje – nagrade za filantropiju ISKRA za doprinos kompanije na nacionalnom nivou i nagrade za brigu o zajednici koju dodjeljuje Unija Poslodavaca Crne Gore.

Nagrada za filantropiju ISKRA dodjeljuje Fond za aktivno građanstvo – fAKT u partnerstvu sa Privrednom komorom Crne Gore i Upravom za dijasporu Crne Gore. Težnja ove značajne nagrade je da prepozna organizacije i pojedince koji su na najdjelotvorniji način podržali neprofitne akcije za opšte dobro i izgradnju građanskog društva u Crnoj Gori. Kompanija doMEn je prepoznata za svoje mnogobrojne aktivnosti usmjerenje ka stvaranju i promovisanju tehničkih obrazovnih mogućnosti za crnogorsko društvo, posebno kada se radi o osnovcima i srednjoškolcima, nagradom ISKRA za doprinos na nacionalnom niovu.

Izvršni direktor kompanije doMEn, Predrag Lešić, je primajući nagradu ISKRA istakao: “Kada smo dobili priliku da upravljamo crnogorskim nacionalnim domenom doživjeli smo to kao veliku privilegiju, ali i obavezu – obavezu da vratimo zajednici u kojoj poslujemo i osnažimo tehnološki sektor Crne Gore.”

DoMEn je prepoznat za društveno odgovorno poslovanje i od strane Unije Poslodavaca Crne Gore (UPCG) koja je kompaniji dodijelila nagradu “Briga za zajednicu” u kategoriji malih preduzeća. Prestižne nagrade za društveno odgovorno poslovanje UPCG dodjeljuje već petu godinu, sa ciljem da u javnosti promoviše primjere dobre prakse društveno-odgovornog poslovanja, kao i preduzeća koja takvu praksu osmišljavaju i primjenjuju.

Tokom decenije poslovanja, kompanija DoMEn je uložila više od milion eura u strateški odabrane projekte koje za cilj imaju da pripreme mlade ljude za tržište rada budućnosti, upoznaju kompanije sa benefitima koje digitalna ekonomija pruža, i razviju crnogorsku startap scenu. Većina  projekata traje koliko i sama kompanija, a među njima su: DoMEnova škola programiranja (dvosemestralna obuka programiranja za osnovce i srednjoškolce pokrenuta u saradnji sa Prirodno-matematičkim fakultetom Univerziteta Crne Gore kroz koju je za deset godina svog postojanja prošlo više od 1000 polaznika), Olimpijada znanja (nacionalno takmičenje koje se održava već devetu godinu u saradnji sa Prirodno-matematičkim fakultetom i koje je zabilježilo više od 3,600 polaznika), FIRST LEGO Liga (takmičenje u robotici za djecu od devet do šesnaest godina organizovano od strane Fondacije ,,Mladi pronalazači Crne Gore”), za svojih pet godina postojanja u Crnoj Gori angažovalo je devet timova iz šest gradova koji su osvojili tri medalje sa međunarodnih takmičenja), Spark.me konferencija (jedna od najvećih tehnoloških/biznis konferencija u Jugoistočnoj Evropi, koja je od 2013. godine do danas ugostila više od 80 govornika i preko 3,000 učesnika iz preko 30 zemalja svijeta) i mnogi drugi.

Kontakt pošiljaoca: [email protected]

Najčitanije