fbpx
NaslovnicaMINA ServisiMINA OTSInspirisani prirodom – Crnogorski Telekom vas poziva da reciklirate!

Inspirisani prirodom – Crnogorski Telekom vas poziva da reciklirate!

Donesite stari telefon u Telekom poslovnicu, a od nas dobijate biljku na poklon, 10 GB i eko popust na odabrane modele iz naše ponude.

 Šta radite sa starim mobilnim uređajima?

Prema procjenama Međunarodnog foruma za električni i elektronski otpad (WEEE), 2022. godine je približno 5,3 milijarde mobilnih telefona širom svijeta završilo kao e-otpad, od čega se manje od 20% reciklira! Električni i elektronski otpad su najbrže rastuća kategorija otpada u EU, najčešće završavaju na deponijama i bez daljeg tretmana imaju izuzetno negativan uticaj na životnu sredinu.

Reciklaža je IN. E-otpad OUT. Pridružite nam se u zelenoj akciji!

U Crnogorskom Telekomu brinemo o životnoj sredini i recikliramo. Kampanjom „Inspirisani prirodom“ korisnike podsjećamo na reciklažu, edukujemo i motivišemo. Korisnici stare telefone mogu donijeti i odložiti u posebne kutije u Telekom poslovnicama, zauzvrat dobijaju biljku na poklon – mali, zeleni znak pažnje. S tim ide i 10 GB po uređaju i osjećaj da zajedno radimo pravu stvar. Odlaganje starih mobilnih telefona u našim poslovnicama znači da će uređaji biti povjereni licenciranim agencijama, koje na ekološki prihvatljiv način tretiraju e-otpad.

Eko popusti

Korisnicima koji se odluče da u nekoj od poslovnica odlože stare i oštećene mobilne uređaje, a potreban im je novi telefon, dostupni su i popusti na sedam modela mobilnih telefona.

Detaljnije informacije o modelima za koje važi eko popust mogu se naći na linku.

Pozivamo vas da zajedno učinimo sve što možemo kako bi sačuvali zeleno životno okruženje za buduće generacije!

***

#GreenMagenta je naš način da budemo odgovorni prema prirodi i zajednici

Crnogorski Telekom godinama unazad investira u ESG koncept održivog poslovanja, koji podrazumijeva praćenje niza faktora, koji se tiču zaštite životne sredine, društvene odgovornosti i korporativnog upravljanja.

U Telekomu koristimo 100% električnu energiju iz obnovljivih izvora. Kupovinom sertifikata na međunarodnom tržištu i plaćanjem električne energije po zelenoj tarifi, od 2020. smanjili smo emisiju C02 za 7.000t, odnosno za 90%, što je ekvivalent sadnji nekoliko desetina hiljada stabala!

Implementacijom modernih sistema i tehnologija u Data centru kroz projekte cloudifikacije, modernizacije rashladnih uređaja, te optimizaciju prostora, zatim uvođenjem free cooling principa hlađenja na udaljenim lokacijama i gašenjem legacy tehnologija, kao što je 3G, dodatno je smanjena potrošnja energije.

Redukcija CO2 u Crnogorskom Telekomu, sprovodi se i kroz niz ostalih kompanijskih aktivnosti. Tokom prethodne tri godine odloženo je preko 110t otpada na propisan način i uz optimizacije, koje su rezultat visokog nivoa digitalizacije internih i eksternih procesa, ostvarene i značajne uštede u potrošnji papira (75% naših korisnika koristi elektronski račun).

Najčitanije

Bez golova u posljednjem kolu, Srbija bez osmine finala

Podgorica, (MINA) – Fudbaleri Srbije nijesu uspjeli da se plasiraju u osminu finala Evropskog...