fbpx
NaslovnicaMINA ServisiMINA OTSFoldana“ je prvo nezavisno društvo za naplatu potraživanja na našem tržištu

Foldana“ je prvo nezavisno društvo za naplatu potraživanja na našem tržištu

Nova kompanija u CG: „Foldana“ je prvo nezavisno društvo za naplatu potraživanja na našem tržištu (FOS VIDEO)

Crnogorska filijala privrednog društva „Foldana Debt Collection“ otvorena je u Podgorici. U pitanju je ogranak veoma uspješne mađarske „Foldana grupacije“  koja je osnovana 2008. godine u Budimpešti, a nakon 11 godina uspješnog poslovanja, proširila se i kod nas. Tim povodom, sinoć je u hotelu „Hilton“ za brojne prjatelje i poslovne partnere upriličena svečanost.

„Naša kompanija je, za početak, osnovala društvo za naplatu potraživanja putem zastupanja, a u skorijoj budućnosti, nakon što dobijemo dozvolu Centralne banke Crne Gore planiramo da među prvima ponudimo i uslugu otkupa potraživanja. Ovo bi bilo od izuzetnog značaja za sve nas, jer u Crnoj Gori za sada ne postoji nezavisno društvo koje bi bilo dostupno za sve zainteresovane“, kazao je na svečanosti Dr. Balla Robert, generalni direktor Foldana grupacije.

„Foldana grupacija“ sa sjedištem u Budimpešti, posluje uspješno više od deset godina. Djelatnost ovog privrednog društva je na samom početku obuhvatala rad i održavanje zgrada, a danas je prerasla u zasebnu poslovnu granu,i firma trenutno nadzire funkcionisanje skoro 7000 stambenih objekata.

Usluge obuhvataju i održavanje stambenih jedinica koje okružuju zgrade, organizovanje dnevnih usluga kao i organizovanje i izvođenje svih vrsta renoviranja. Presudni momenat u procesu razvoja ove grupe jeste neprekidan porast prometa počev od 2012 godine.

Zahvaljujući razvojima dobijenim kroz različite tendere, naplata potraživanja kao poslovna djelatnost, se proširila na čitavu državu, i na taj način ova djelatnost je postala vodeća aktivnost Društva.

„U Mađarskoj je uspjeh naplate potraživanja čitavih 60 %, tako da smo sigurni da će i ovdje posao biti podjednako uspješan. Ono što je dobro jeste, da mi kao eksterna kompanija možemo da pružimo punu podršku zainteresovanim stranama, jer zapravo mi nastupamo prije svih pravnih radnji, pa na taj način brojni sudski procesi mogu da se preduhitre i da se dosta novca i uštedi“, kazao je na svečanosti Nađ Žolt Rihard, direktor pravnog sektora Foldana grupe.

Foldana, privredno društvo za naplatu potraživanja, na crnogorsko tržište se proširila zahvaljujući i ogromnoj podršci Ambasade Mađarske.

„Mađarske firme koje svojim aktivnosima daju veliki doprinos razvoju crnogorske privrede, imaju pretežno pozitivna iskustva. Zato, možemo biti sigurni da će primjer slijediti i mnoge druge mađarske kompanije. To dokazuje i preduzeće „Foldana“ koje je Crnu Goru prepoznalo kao ozbiljno tržište i nadamo se da će njihovo ogromno iskustvo iz Mađarske biti veoma korisno poslovnim partnerima“, kazao je Jožef Neđeši, ambasador Mađarske u Crnoj Gori.

Mađarska je, smatraju, jedan od najvećih investitora a crnogorsko tržište se, nakon istraživanja, pokazalo kao odlično za otvaranje filijale Foldana privrednog društva.

„Mađarska je zapravo jedan od najvećih investitora u Crnoj Gori ali, moramo priznati da su se te investicije mahom desile prije sedam, osam ili deset godina. Zato nas posebno raduje što i danas dolaze mađarske kompanije i nadam se da će ih biti još i više“, kaže Duško Karagić, ekonomski savjetnik u Ambasadi Mađarske.

Partneri Foldana grupacije u Mađarskoj su velike finansijske institucije i osiguravajuće kuće. Zahvaljujući uspješnom poslovanju, ne sumnjaju da će ogromno povjerenje steći i kod nas. Vlasnici raspolažu dugogodišnjim iskustvom iz oblasti naplate potraživanja i donose alate koji su u skladu sa svim pravnim i ekonomskim normama Evropske unije.

„Ovo je jedna nova vrsta usluge i na jedan sofisticirani način, Foldana nastupa prema svojim partnerima i klijentima i nadam se da će naši klijenti u Crnoj Gori prepoznati to i da će na jedan lakši način ostvarivati svoja potraživanja koja su im u ovom momentu nedostupna“, kazao je Ranko Jovović, partner Foldana grupacije.

Kancelarija Foldana kompanije u Crnoj Gori nalazi se na sedmom spratu Capital Plaze, a na čelu filijale je lokalno rukovodstvo.

„Foldana radi po proviziji. Proces naplate potraživanja obuhvata 120 dana, dakle nekih četiri mjeseca. Cijeli proces je veoma brz“, kaže Tamara Varga Tufegdžić, izvršna direktorica Foldane u Crnoj Gori.

Povodom otvaranja Foldana filijale u Podgorici, zvanice su uživale i u bogatom muzičkom programu. Za dobru atmosferu pobrinule su se poznata operska diva Erika Miklosa i mađarska pjevačica Szij Melinda.

„Volim Crnu Goru. Bila sam ovdje prije jedanaest, dvanaest godina u Budvi. Ali, prvi put sam u Podgorici. Ljudi su izvanredni, veoma visoki i to mi se dopada. Prihvaćena sam odlično od strane publike i presrećna sam. Nadam se da ovo nije posljednji put da gostujem ovdje“, kazala je poznata operska diva Erika Miklosa.

Odlične utiske iz Crne Gore, odnijeće i njena koleginica, mađarska pjevačica Szij Melinda koja je prvi put posjetila našu zemlju.

„Velika je čast biti ovdje i hvala svima na izvanrednoj organizaciji i naravno na pozivu da prisustvujem. Ovo je pravi trenutak za saradnju između dvije države, i nadam se da će biti odličan i za Foldana grupaciju koja će se vjerujem razvijati sve više i više“, zaključuje umjetnica.

mejl proslijedila Ivana Vučinić – CreMaCo
[email protected]

Najčitanije