fbpx
NaslovnicaMINA ServisiCrnogorski stonoteniseri zaustavljeni u polufinalu

Crnogorski stonoteniseri zaustavljeni u polufinalu

Helsingborg, (MINA) – Stonoteniska reprezentacija Crne Gore nije uspjela da se plasirala u finale ekipnog dijela Evropskog prvenstva za osobe sa invaliditetom u Helsingborgu.

Crnogorski tim, u sastavu Filip Radović, Luka Bakić i Dejan Bašanović, poražen je u polufinalnom meču od Poljske 2:0.

Crnogorski trio plasmanom u polufinale obezbijedio je bronzanu medalju.

Foto: MINA

Ekipa, koju sa klupe predvodi trener Nikolae Lupulesku, nastup u polufinalu izborila je kao drugoplasirana u grupi, sa dva trijumfa i porazom.

Na startu ekipnog dijela poražena je od Francuske 2:1, dok je u naredna dva kola slavila protiv Rusije i Španije po 2:0.

Trener Lupulesku kazao je da je zadovoljan rezultatom i nastupom crnogorskih stonotenisera, navodeći da nije očekivao da će osvojiti dvije medalje.

“Dobrim radom i sa odličnim igračima ostvaren je veliki uspjeh. Hvala Paraolimpisjkom komitetu na pruženim uslovima. Prvi cilj je ostvaren, ostaje nastavak borbe za Paraolimpijske igre u Tokiju. Radovića čekaju još dva završna turnira u Finskoj i Holandiji, ukoliko ih dobro odradi biće kvalifikovan za u Tokio. Bakiću ostaje završni turnir da pokuša da se domogne Igara. Uz dobre pripreme vjerujem da mogu obojica do Tokija”, kazao je Lupulesku agenciji MINA.

Zvanični evropski i svjetski prvak u ekipnoj konkurenciji poveo je trijumfom dubla Patrik Čojnovski i Igor Mištal protiv Filipa Radovića i Luke Bakića 3:0 (11:8, 11:9 i 11:2).

Sve dileme oko plasmana u finale riješio je Igor Mištal, koji je savladao Dejana Bašanovića 3:0 (11:1, 11:4 i 11:1).

Bašanović, koji je debitovao na velikim takmičenjima, kazao je da mu je bilo čast igrati za crnogorsku reprezentaciju u Helsingborgu.

“Čast je biti u ekipi pored trofejnog Radovića, koji je još jednom dokazao da je veliki igrač i svjetla budućnost crnogorskog stonog tenisa, Luke Bakića, koji će zajedno u narednom periodu predstavljati Crnu Goru i osvajati medalje na velikim takmičenjima. Medalja je uspjeh i kompletnog crnogorskog paraolimpijskog pokreta”, kazao je Bašanović.

Crnogorska ekspedicija nastup u Helsingborgu završila je sa dvije medalje.

U pojedinačnoj konkurenciji srebrnu medalju osvojio je Radović, njegovu treću na Evropskim prvenstvima u karijeri.

On je na prethodna dva šampionata, u Vejlu 2015. i Laškom dvije godine kasnije, bio bronzani.

Ostali crnogorski predstavnici, Luka Bakić i Dejan Bašanović debitantski pojedinačni nastup na Evropskom prvenstvu za osobe sa invaliditetom u Helsingborgu završili su u grupi.

Predsjednik Paraolimpijskog komiteta Igor Tomić kazao je da je ponosan na sve ono što su crnogorski stonoteniseri napravili u Helsingborgu.

“Radović je još jednom pokazao svoju briljantnost i izuzetnost, sve ono što ga čini jednim od najboljih igrača u klasi S10 na svijetu. U ekipnom dijelu napravili smo još jedan istorijski momenat crnogorskog paraolimpijskog sporta. Osvojena je prva ekipna medalja na velikim takmičenjima. Radović, Bakić i Bašanović pokazali su kako se bori za crnogorsku zastavu, kako se pomaže i da se samo timskim radom može napraviti rezultat”, rekao je Tomić.

On je istakao da medalje nijesu uspjeh samo Paraolimpijskog komiteta, već crnogorskog stonog tenisa, crnogorskog sporta i Crne Gore.

“Veliko hvala stručnom timu na čelu sa trenerom Nikolajem Luouleskuom”, kazao je Tomić.

Šampionat Evrope okupio je 296 takmičara iz 35 država Evrope.

Najčitanije