fbpx
NaslovnicaMINA ServisiMINA OTS„Budi IT promjena“: Djevojčice sa klikerima stvaraju svijet novih mogućnosti

„Budi IT promjena“: Djevojčice sa klikerima stvaraju svijet novih mogućnosti

Virtuelnom izložbom „Budi IT promjena – Budi I TI promjena“ Crnogorski Telekom obilježava Međunarodni dan djevojčica u ICT-u. Izložba fotografija iz djetinjstva devet žena iz Sektora tehnike i IT sektora Telekoma može se vidjeti na Facebook stranicama Djevojčica sa klikerima i Crnogorskog Telekoma.

Znanja eksperta informaciono-komunikacionih tehnologija (ICT) i programera su među najtraženijima ne samo na našem već i na svjetskom tržištu, i interes je cjelokupnog društva da se najmlađi zainteresuju za edukaciju u tom smjeru. Cilj obilježavanja ovog dana je, vjeruju u Telekomu, da se djevojčice motivišu da, kada razmišljaju o budućoj profesiji, ne podliježu stereotipima, jer je činjenica da su u ICT-u značajno manje prisutne od dječaka.

Predstavljanjem devet žena koje u ovoj kompaniji obavljaju najodgovornije funkcije i zadatke iz ovih oblasti, u Telekomu žele da neke nove „djevojčice sa klikerima“ inspirišu da budu drugačije i svoje, i da same stvaraju svoj svijet novih mogućnosti.

Međunarodni dan djevojčica u ICT-u tradicionalno se obilježava posljednjeg četvrtka u aprilu, sa ciljem da se djevojke i mlade žene podstaknu i ohrabre na razmišljanje o svojoj karijeri u sektoru informacionih i komunikacionih tehnologija.

U Telekomu su odlučili da ga obilježe dan kasnije jer, kako ističu, „svijet mijenjamo običnim danima“.

kontakt pošiljaoca: [email protected]

Najčitanije

berza

Pad indeksa i rast prometa na berzi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Neznatan pad oba indeksa i rast prometa obilježili su na Montenegroberzi...