fbpx
NaslovnicaMINA ServisiMINA OTSUprkos izazovnoj godini, Huawei ostvario prihod veći od 60 milijardi evra

Uprkos izazovnoj godini, Huawei ostvario prihod veći od 60 milijardi evra

Kompanija Huawei u prva tri kvartala 2021. godine ostvarila je više od 60  milijardi evra (455.8 milijardi CNY) u prihodima, neto profitna marža dostigla je 10.2 odsto, a povraćaj ulaganja porastao je 507 odsto,  pokazuju poslovni rezultati koje je kompanija objavila. Prema riječima Guo Pinga, aktuelnog predsjednika kompanije Huawei, 2021. bila  je puna izazova, ali je ukupni finansijski učinak kompanije od početka godine u skladu sa prognozama zahvaljujući agilnosti i prilagođenim strategijama.

Iako je naše B2C poslovanje značajno pogođeno, naša B2B preduzeća ostaju stabilna. Uvjereni smo da ćemo nastaviti da stvaramo praktičnu vrijednost za naše klijente i zajednice u kojima radimo, kroz stalnu posvećenost inovacijama, istraživanju, razvoju i sticanju talenata“ rekao je Ping.

Kad je riječ o glavnim razlozima za porast neto profitne marže ovog telekomunikacionog giganta, ona je postignuta prije svega pomoću sposobnosti upravljanja i povećanu operativnu efikasnost kompanije. Tome su doprinijele prilagođene strategije, kao i optimizacija portfolija proizvoda.

„Još uvijek postoje mnoge neizvjesnosti kad je riječ o prognozama za ostvarenje prihoda do kraja godine, kako širom svijeta, tako i u cjelokupnoj industriji. Međutim, mi smo uspostavili globalni mehanizam za upravljanje kontinuitetom poslovanja i agilan sistem u radu, tako da smo uvjereni da ćemo uspjeti da se držimo naših poslovnih ciljeva za ovu godinu“, istakao je Ping.

Riječ je o strateškim inicijativama za dalji razvoj kroz optimizovanje portfolija za povećanje poslovne otpornosti, vrijednosti 5G i definisanje 5.5G mreže sa saradnicima u industriji za pokretanje evolucije mobilnih komunikacija. Pored toga, kompanija je usmjerena na pružanje besprekornog, korisnički orijentisanog i inteligentnog iskustva u svim scenarijima, inovacije u cilju smanjenja potrošnje energije za svijet sa nultom emisijom ugljen-dioksida i rješavanje izazova kontinuiranog snabdjevanja.

Sve ovo dovelo je do ostvarivanja zapaženih rezultata na različitim poljima. Kompanija se, prema Forbsu, nalazi na osmoj poziciji globalne liste Najboljih poslodavaca, a u Kini se u ovoj kategoriji nalazi na prvom mjestu. Takođe, u 2021. godini je sa 49, došla na 44. mjesto na Fortune Global 500 listi.

„Željeli bismo da se zahvalimo našim klijentima i partnerima na  povjerenju i podršci. Uz saradnju sa njima, kao i odličan rad i posvećenost našeg tima širom svijeta, zajedno ćemo koristiti digitalnu tehnologiju da pokrenemo zeleniji, digitalni svijet“, istakao je Ping.

Huawei će ostati posvećen poboljšanju kvaliteta i efikasnosti poslovanja, kroz kontinuirano stvaranje vrijednosti za kupce i društvo u cjelini.

Kontakt pošiljaoca: [email protected]

Najčitanije