fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVukasović smijenjen sa mjesta izvršnog direktora Luke Kotor

Vukasović smijenjen sa mjesta izvršnog direktora Luke Kotor

Kotor, (MINA-BUSINESS) – Izvršni direktor Luke Kotor, Vlado Vukasović, smijenjen je sa te funkcije na današnjoj sjednici Odbora direktora kompanije, pišu Vijesti.

Za vršioca dužnosti izvršnog direktora izabran je diplomirani pravnik iz Budve, Milko Krvavac, kojeg je predložila Socijalistička narodna partija (SNP).

Krvavac je rođen u Pljevljima, a nekada je bio pomorac u kotorskoj Jugooceaniji, službovao je u JNA, bio direktor firme BIm Slavija iz Budve, hotela Admiral u tom gradu, te kompanije Prevoz commerce iz Beograda.

U njegovom CV-u stoji i da je bio direktor francuske modne konfekcije i rukovodilac pravne i službe finansija u Javnoj ustanovi Grad teatar Budva.

Krvavac je svojevremeno bio i poslanik Srpske radikalne stranke u Skupštini.

Sjednica Odbora, ranije planirana za 13. oktobar, bila je zakazana za danas u podne, a Vukasovićevo razrješenje je bilo treća tačka dnevnog reda.

Predsjednica Odbora direktora Ljiljana Popović Moškov ranije je kazali Vijestima da će Vukasović sigurno biti smijenjen sa te pozicije i da je to stav svih članova borda. Ona je kao razlog za njegovu smjenu navela to što Vukasović blokira rukovođenje firmom.

Vukasović je ranije danas pozvao članove Odbora direktora da odluku o njegovom razrješenju uvrste kao drugu tačku dnevnog reda sjednice koja bi se održala u petak, i tako omoguće prije toga traženu raspravu o uočenim nezakonitostima u poslovanju prethodnog menadžmenta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Budva odbranila trofej

Podgorica, (MINA) - Odbojkaši Budve šesti put uzastopno osvojili su titulu prvaka Crne Gore. Budva...